Lalatovićeva crna serija!

Jedan od najneuspešnijih trenera Zvezde u poslednjih deset godina! Jedini starteg crveno-belih u poslednjoj deceniji koji u pet vezanih mečeva nije uspeo da izvuče više od jedne pobede i postigne više od tri gola!

Fudbal 25.02.2015 | 20:00
Lalatovićeva crna serija!

Ni vetar u leđa posle remija Voždovca u Humskoj nije pomogao Crvenoj zvezdi da prekine navike sa kraja jesenjeg dela sezone i najavi bolje prolećne dane i rezultate. Remi u Nišu je bio četvrti nerešen ishod crveno-belih u poslednjih pet prvenstvenih kola.

Razloga za zadovoljstvo kod Zvezdinih navijača - nema! Odavno Zvezda nije delovala tako tužno i bezidejno kao kod Lalatovića. Ovo je jedna od najgorih serija rezultata u novijoj istoriji kluba. Samo dva postignuta gola na pet mečeva su imidž tima koji se bori za opstanak, a ne za odbranu titule šampiona.

Imala je Zvezda i ranije trenere i timove koji nisu umirali u lepoti i nisu igrali na gol više, ali su se kod Muslinovog ili Stojanovićevog tima jasno videlli ideja, koncepcija i plan igre. Današnja Zvezda ne deluje ni kao tim kojem je defanziva način igre, a još manje kao ekipa koja će napadačkom igrom nizati pobede.

Ako se pet vezanih prvoligaških mečeva uzme kao matrica za poređenje, onda Lalatović spada u red najneuspešnijih trenera u poslednjih desetak godina. Počelo je sa dva vezana remija bez golova protiv Čukaričkog i kragujevačkog Radničkog. Potom je pobeđen OFK Beograd na Marakani, da bi usledio remi u Lučanima. Imala je Zvezda skoro tri meseca pauze da se prestroji i zaboravi na jesenje kikseve, ali je na pripremama izgleda više jurila rezultat nego igru. Jučeršanja igra u Nišu je bila identična slika one bezidejnosti kojom se okončala jesen.

Da stvari budu gora po Zvezdu, od pet timova protiv kojih su crbeno-beli igrali u tih poslednjih mečeva, samo Čukarčki spada u grupu klubova koji pretenduju na Evropu. Ostali (OFK Beograd, Mladost Lučani, Radnički Kragujevac i Radnički Niš) se ili bore za opstanak ili su ušuškani u sredini tabele i lišeni svake takmičarske ambicije u nastavku sezone. Ako Zvezda protiv njih ne može da odigra neku veliku utakmicu i postigne tri gola, šta li je tek čeka protiv Jagodine, Vojvodine ili Novog Pazara? Inače, Zvezda je na samo jednoj utakmici dala više od dva gola u dosadašnjem delu sezone. Čak deset puta nije uspela da postigne više od jednog gola.

Da je poražen u Nišu, Lalatović bi i zvanično bio vlasnik najgore serije pet mečeva u poslednjih deset godina. Trenutno su od njega lošiji Rikardo Sa Pinto, Ratko Dostanić i Čedomir Janevski. Oni su u pet vezanih mečeva uspeli da osvoje ukupno šest bodova uz identičan učinak od po dve pobede i tri poraza. S tim što je jedan od ta tri poraza Sa Pinta došao na kraju sezone kada je Zvezda na gostovanje Vojvodini izvela praktično rezervni tim.

Ali, nikada nijedan trener nije imao ovako mizernu gol razliku vodeći Zvezdu u pet mečeva zaredom. Samo dva postignuta gola na pet utakmica su poražavajući bilans za ekipu koja pretenduje na prvo mesto. Lalatović je u januaru imao odrešene ruke i u saradnji sa Terzićem je praktično promenjena napadačaka linija, pa su umesto Rakića i Despotovića su došli Parker, Salami i Orlandić. Ali, golova nema…

Lalatović je odlukom da zameni čoveka koji je vratio na Marakanu titulu šampiona, znao u kakav posao se upušta. Želeo je da pomogne svom klubu i da se proslavi kao trener. Ipak, karijera na Marakani mu ne ide u dobrom smeru i veće su šanse da će se njegov trenerski mandat u Zvezdi pamtiti poput onih epizoda Janevskog, Dostanića ili Sa Pinta, nego da će biti poštovan i voljen trener poput Muslina, Zenge ili Stojanovića.

Komentari / 0

Ostavite komentar