Ма, шта је то с Месијем и пеналима?!

Један од најбољих фудбалера свих времена Лионел Меси важи за сјајног извођача слободних удараца, док су његови ударци са једанаест метара готово непогрешиви.

Фудбал 25.02.2015 | 18:20
Ма, шта је то с Месијем и пеналима?!

Међутим, најбољи стрелац и асистент у историји Примере у последње време није толико сигуран, а није успео да реализује пенал ни против Манчестер Ситија.

Био је то пети промашај Аргентинца у последњих десет покушаја са беле тачке у свим такмичењима, док је од последњих седам који је извео у Барселони чак четири промашио.

Џо Харт зауставио је његов ударац у последњим тренуцима меча осмине финала Лиге шампиона и тако оставио свој тим у игри пред реванш и поред пораза на домаћем терену (2:1).

Занимљиво је да се голман репрезентације Енглеске бацио у леву страну, а исто је учинило и претходних осам чувара мреже који су зауставили шут Месија са једанаест метара.

Упркос томе, тренер 'Блаугране' Луис Енрике рекао је да нема намеру да промени извођача једанаестераца.

Највише пенала у историји елитног такмичења промашио је Тјери Анри – пет. Руд ван Нистелрој промашио је један мање, док се Меси овим промашајем прикључио Кристијану Роналду и Луишу Фигу са по три.

С друге стране, иако најбољег играча света Кристијана Роналда често омалажавају да већину својих голова постиже са беле тачке, можда љубитељи најважније споредне ствари на свету напокон схвате да није исто постићи пенал на 'Сонy ПлаyСтатиону' и на правом фудбалском мечу пред неколико десетина хиљада навијача и 'живог' голмана противничке екипе.

После меча на Етихаду Луис Суарес рекао је да му значе постигнути голове, а менаџер Ситија Мануел Пелегрини жалио се на грешке свог тима.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЈА

25.02.2015 17:29

Стари Цовјек ста ћеш!!!

ОДГОВОРИТЕ