Ma, šta je to s Mesijem i penalima?!

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Lionel Mesi važi za sjajnog izvođača slobodnih udaraca, dok su njegovi udarci sa jedanaest metara gotovo nepogrešivi.

Fudbal 25.02.2015 | 18:20
Ma, šta je to s Mesijem i penalima?!

Međutim, najbolji strelac i asistent u istoriji Primere u poslednje vreme nije toliko siguran, a nije uspeo da realizuje penal ni protiv Mančester Sitija.

Bio je to peti promašaj Argentinca u poslednjih deset pokušaja sa bele tačke u svim takmičenjima, dok je od poslednjih sedam koji je izveo u Barseloni čak četiri promašio.

Džo Hart zaustavio je njegov udarac u poslednjim trenucima meča osmine finala Lige šampiona i tako ostavio svoj tim u igri pred revanš i pored poraza na domaćem terenu (2:1).

Zanimljivo je da se golman reprezentacije Engleske bacio u levu stranu, a isto je učinilo i prethodnih osam čuvara mreže koji su zaustavili šut Mesija sa jedanaest metara.

Uprkos tome, trener 'Blaugrane' Luis Enrike rekao je da nema nameru da promeni izvođača jedanaesteraca.

Najviše penala u istoriji elitnog takmičenja promašio je Tjeri Anri – pet. Rud van Nistelroj promašio je jedan manje, dok se Mesi ovim promašajem priključio Kristijanu Ronaldu i Luišu Figu sa po tri.

S druge strane, iako najboljeg igrača sveta Kristijana Ronalda često omalažavaju da većinu svojih golova postiže sa bele tačke, možda ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu napokon shvate da nije isto postići penal na 'Sony PlayStationu' i na pravom fudbalskom meču pred nekoliko desetina hiljada navijača i 'živog' golmana protivničke ekipe.

Posle meča na Etihadu Luis Suares rekao je da mu znače postignuti golove, a menadžer Sitija Manuel Pelegrini žalio se na greške svog tima.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

JA

25.02.2015 17:29

Stari Covjek sta ćeš!!!

ODGOVORITE