ЛШ - реакције на синоћ

Тренер Јувентуса Масимилијано Алегри био је задовољан победом свог тима над Борусијом 2:1 у првом мечу осмине финала Лиге шампиона. Тренер Борусије Јирген Клоп каже да његов тим има за чиме да жали после пораза од Јувентуса, али и да је торински клуб имао шанси за још неки гол. Менаџер Манчестер Ситија Мануел Пелегрини каже да је његов тим превише грешио у поразу од Барселоне код куће (2:1) у првом мечу осмине финала Лиге шампиона. 

Фудбал 25.02.2015 | 16:00
ЛШ - реакције на синоћ

“Могли смо да искористимо још неку контру, али срећни смо због победе. Увек морате да играте добро против тима као што је Дортмунд, али ми смо играли код куће и зато су они можда били мање агресивни него уобичајено“, рекао је Алегри.

“Резултат је праведан, мада смо можда могли да дамо још неки гол. Имали смо неколико прилика, нарочито у другом полувремену. Мислим да смо одиграли веома добро у наставку. Знамо да су добар тим, али играли смо како смо желели и све је прошло како треба“, додао је тренер ’Старе даме’.

Алегри је рекао да се овај меч разликовао од оних које Јувентус игра у Серији А.

“Потребно је пронаћи слабости код ривала и потом их користити. Мислим да Буфон није имао много посла. Била нам је потребна оваква утакмица јер у Серији А нисмо навикли да 70 минута играмо без лопте и да се бранимо, али сада смо у другом полувремену радили обе те ствари“.

Стрелац првог гола за Јувентус био је Карлос Тевес.

“Дали су гол после наше грешке, али смо генерално гледано одиграли добар меч. Мислим да ће реванш бити врло тежак, не само зато што гостујемо, него зато што у овом такмичењу никада не можете да предвидите исход“, каже аргентински нападач.

“Било је неколико ситуација у првом полувремену када смо могли боље да изведемио нападе. Ипак, у првом делу добро смо играли и стварали смо им проблеме. Тешко је ’сварити’ начин на који смо примили оба гола“, каже Клоп.

“Показали смо праву реакцију након првог гола, али смо код другог били исувише пасивни – можемо и морамо боље да се бранимо у таквим ситуацијама. У другом полувремену имали смо само једну или две прилике, а Јуве је имао две заиста добре шансе. Из те перспективе, резултат је у реду“, додао је тренер Борусије.

Стрелац јединог гола за Дортмунд био је најбољи играч тима Марко Ројс.

“Знамо да можемо боље да се бранимо него као што смо чинили код два гола која смо примили. Мислио сам да контролишемо утакмицу, а онда смо примили смешан гол и сада то морамо да поправимо у реваншу. Гол који смо дали није нам дао самопоуздања колико смо мислили да хоће. У наставку нисмо били довољно опасни, али још је све отворено“, рекао је Ројс.

Реванш је на програму 18. марта на стадиону Сигнал Идуна Парк у Дортмунду.

“Први гол је одлучио и дошао је као последица наше грешке. Покушали смо да се вратимо у меч у другом полувремену, имали смо неке сјајне шансе, али тешко нам је било са играчем мање“, рекао је Пелегрини, чији тим је играо са десеторицом од 76. минута због искључења Гаела Клишија.

“Горак нам је укус у устима јер нисмо одиграли добро у првом полувремену. Поклонили смо први гол, а у другом полувремену смо се побољшали. Тешко ће нам бити да се вратимо у реваншу, али овај тим има довољно карактера да то и учини“, додао је чилеански стручњак.

У последњим тренуцима меча Џо Харт одбранио је пенал Леу Месију.

“Да је Меси дао гол, било би још горе“, закључио је Пелегрини.

Двоструки стрелац за Барселону у победи против Манчестер Ситија Луис Суарес сматра да 'Грађани' могу бити задовољни резултатом, иако су поражени.

'Блауграна' је славила на Етихаду у првом мечу осмине финала Лиге шампиона (2:1), али је Лионел Меси пропустио прилику да у 93. минуту из пенала додатно осигура свој тим.

"Мислим да могу да буду задовољни овим резултатом, јер да је Меси реализовао пенал било би им веома тешко да се врате у реваншу. Тако да, мислим да је пораз од 2:1 веома добар за њих", рекао је он.

Уругвајац је први пут од доласка у Барселону из Ливерпула постигао два гола на једном мечу, а занимљиво је да их је дао управо Џоу Харту, кога је два пута савладао и на Мундијалу у Бразилу.

"Да ли је ово био мој најбољи меч у Каталонији? Не знам, нисам сигуран... Али, трудим се да сваки меч играм максимално и да помажем екипи, а ови важни голови свакако значе", додао је Суарес.

Голман Манчестер Ситија Џо Харт каже да није све готово после пораза од Барселоне 2:1 у првом мечу осмине финала Лиге шампиона.

У последњем минуту меча Харт је одбранио пенал Леу Месију.

“Надам се да ће то бити кључно. Отићи ћемо тамо са сјајном групом навијача и са вером у себе. Правили смо добар пресинг до првог гола, а онда смо се успаничили“, казао је Харт.

“Прегруписали смо се у другом полувремену, притисли смо их доста и заслужили смо гол. Нисмо били спутани важношћу меча, ствари једноставно некада крену лоше. Верујемо и даље. Суарес је фантастичан играч“, додао је Харт.

Реванш је на програму 18. марта на стадиону Камп Ноу.

Коментари / 0

Оставите коментар