LŠ - reakcije na sinoć

Trener Juventusa Masimilijano Alegri bio je zadovoljan pobedom svog tima nad Borusijom 2:1 u prvom meču osmine finala Lige šampiona. Trener Borusije Jirgen Klop kaže da njegov tim ima za čime da žali posle poraza od Juventusa, ali i da je torinski klub imao šansi za još neki gol. Menadžer Mančester Sitija Manuel Pelegrini kaže da je njegov tim previše grešio u porazu od Barselone kod kuće (2:1) u prvom meču osmine finala Lige šampiona. 

Fudbal 25.02.2015 | 16:00
LŠ - reakcije na sinoć

“Mogli smo da iskoristimo još neku kontru, ali srećni smo zbog pobede. Uvek morate da igrate dobro protiv tima kao što je Dortmund, ali mi smo igrali kod kuće i zato su oni možda bili manje agresivni nego uobičajeno“, rekao je Alegri.

“Rezultat je pravedan, mada smo možda mogli da damo još neki gol. Imali smo nekoliko prilika, naročito u drugom poluvremenu. Mislim da smo odigrali veoma dobro u nastavku. Znamo da su dobar tim, ali igrali smo kako smo želeli i sve je prošlo kako treba“, dodao je trener ’Stare dame’.

Alegri je rekao da se ovaj meč razlikovao od onih koje Juventus igra u Seriji A.

“Potrebno je pronaći slabosti kod rivala i potom ih koristiti. Mislim da Bufon nije imao mnogo posla. Bila nam je potrebna ovakva utakmica jer u Seriji A nismo navikli da 70 minuta igramo bez lopte i da se branimo, ali sada smo u drugom poluvremenu radili obe te stvari“.

Strelac prvog gola za Juventus bio je Karlos Teves.

“Dali su gol posle naše greške, ali smo generalno gledano odigrali dobar meč. Mislim da će revanš biti vrlo težak, ne samo zato što gostujemo, nego zato što u ovom takmičenju nikada ne možete da predvidite ishod“, kaže argentinski napadač.

“Bilo je nekoliko situacija u prvom poluvremenu kada smo mogli bolje da izvedemio napade. Ipak, u prvom delu dobro smo igrali i stvarali smo im probleme. Teško je ’svariti’ način na koji smo primili oba gola“, kaže Klop.

“Pokazali smo pravu reakciju nakon prvog gola, ali smo kod drugog bili isuviše pasivni – možemo i moramo bolje da se branimo u takvim situacijama. U drugom poluvremenu imali smo samo jednu ili dve prilike, a Juve je imao dve zaista dobre šanse. Iz te perspektive, rezultat je u redu“, dodao je trener Borusije.

Strelac jedinog gola za Dortmund bio je najbolji igrač tima Marko Rojs.

“Znamo da možemo bolje da se branimo nego kao što smo činili kod dva gola koja smo primili. Mislio sam da kontrolišemo utakmicu, a onda smo primili smešan gol i sada to moramo da popravimo u revanšu. Gol koji smo dali nije nam dao samopouzdanja koliko smo mislili da hoće. U nastavku nismo bili dovoljno opasni, ali još je sve otvoreno“, rekao je Rojs.

Revanš je na programu 18. marta na stadionu Signal Iduna Park u Dortmundu.

“Prvi gol je odlučio i došao je kao posledica naše greške. Pokušali smo da se vratimo u meč u drugom poluvremenu, imali smo neke sjajne šanse, ali teško nam je bilo sa igračem manje“, rekao je Pelegrini, čiji tim je igrao sa desetoricom od 76. minuta zbog isključenja Gaela Klišija.

“Gorak nam je ukus u ustima jer nismo odigrali dobro u prvom poluvremenu. Poklonili smo prvi gol, a u drugom poluvremenu smo se poboljšali. Teško će nam biti da se vratimo u revanšu, ali ovaj tim ima dovoljno karaktera da to i učini“, dodao je čileanski stručnjak.

U poslednjim trenucima meča Džo Hart odbranio je penal Leu Mesiju.

“Da je Mesi dao gol, bilo bi još gore“, zaključio je Pelegrini.

Dvostruki strelac za Barselonu u pobedi protiv Mančester Sitija Luis Suares smatra da 'Građani' mogu biti zadovoljni rezultatom, iako su poraženi.

'Blaugrana' je slavila na Etihadu u prvom meču osmine finala Lige šampiona (2:1), ali je Lionel Mesi propustio priliku da u 93. minutu iz penala dodatno osigura svoj tim.

"Mislim da mogu da budu zadovoljni ovim rezultatom, jer da je Mesi realizovao penal bilo bi im veoma teško da se vrate u revanšu. Tako da, mislim da je poraz od 2:1 veoma dobar za njih", rekao je on.

Urugvajac je prvi put od dolaska u Barselonu iz Liverpula postigao dva gola na jednom meču, a zanimljivo je da ih je dao upravo Džou Hartu, koga je dva puta savladao i na Mundijalu u Brazilu.

"Da li je ovo bio moj najbolji meč u Kataloniji? Ne znam, nisam siguran... Ali, trudim se da svaki meč igram maksimalno i da pomažem ekipi, a ovi važni golovi svakako znače", dodao je Suares.

Golman Mančester Sitija Džo Hart kaže da nije sve gotovo posle poraza od Barselone 2:1 u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

U poslednjem minutu meča Hart je odbranio penal Leu Mesiju.

“Nadam se da će to biti ključno. Otići ćemo tamo sa sjajnom grupom navijača i sa verom u sebe. Pravili smo dobar presing do prvog gola, a onda smo se uspaničili“, kazao je Hart.

“Pregrupisali smo se u drugom poluvremenu, pritisli smo ih dosta i zaslužili smo gol. Nismo bili sputani važnošću meča, stvari jednostavno nekada krenu loše. Verujemo i dalje. Suares je fantastičan igrač“, dodao je Hart.

Revanš je na programu 18. marta na stadionu Kamp Nou.

Komentari / 0

Ostavite komentar