"Хоће да ме представе као зло Србије"

Оптужни за шверц наркотика Дарко Шарић, поновио је данас у Специјалном суду у Београду да нема везе са криви;ним делима за која се терети - организовање шверца 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у Западну Европу - и да су му све оптужбе монтиране да би био представљен као највеће зло у Србији.

Србија 25.02.2015 | 11:13
"Хоће да ме представе као зло Србије"

"Све оптужбе је исконструисало тужилаштво на жељама бивше власти, а не на доказима. Њима је било главно да спинују јавност да сам ја главно зло Србије, у ствари су прикривали своја дела", рекао је Шарић, излажући своју одбрану од оптужби за организацију шверца 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у Западну Европу.

Према његовим речима, после сведока сарадника очекивало се да и он призна кривицу и да оптужује људе из света политике, пре свега из Црне Горе.

"Јако је тешко бранити се кад ми се на терет ставља све и свашта. Ово суђење не може бити фер и поштено када су се у њега укључили политичари, медији, аналитичари, психолози, у овом случају и астролози. Сви они нам суде, а ви сте ту само формално", рекао је Шарић судском већу.

Он је навео да су оптужбе против њега написане на основу изјава сведока сарадника Небојше Јоксовића и Драшка Вуковића, тврдећи да су говорили неистине и да ће он са својим браниоцима и доказати уз помоћ материјалних доказа.

Поред осталог, за свог брата од тетке Жељка Вујановића, који је трећи на оптужници, Шарић је рекао да једноставно није могао да га ангажује за било шта, а не за кокаин, јер "нема капацитета за то".

"Па видели сте уосталом и овде за шта је само он способан. Кад год сам га позавао телефоном, он спава”, рекао је Шарић.

Он тврди да га сведок сарадник Драшко Вуковић никада у животу није видео, и да је цео његов исказ измишљен да би могао да се ослободи разних оптужби које је имао у страним дрзавама.

Шарић је прошле године на суђењу у више наврата оптуживао полицајце и контроверзне бизнисмене да су му монтирали оптужбе.

Осим Шарића који се после вишегодишњег бекства предао 18. марта прошле године, на оптуженичкој клупи је још девет оптужених, док је 14 и даље у бекству и суди им се у одсуству.

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

СОКО

25.02.2015 10:22

..БИ ГА ЖИКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАЈА

25.02.2015 12:46

ТЕБЕ ШАРИЋУ НЕ ТРЕБА ПРЕДСТАВЉАТИ, ТИ И ЈЕСИ ЗЛО СРБИЈЕ И ОНИ КОЈИ СУ ТИ ДАЛИ ДА БУДЕШ ТАКАВ.

ОДГОВОРИТЕ