"Hoće da me predstave kao zlo Srbije"

Optužni za šverc narkotika Darko Šarić, ponovio je danas u Specijalnom sudu u Beogradu da nema veze sa krivi;nim delima za koja se tereti - organizovanje šverca 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu - i da su mu sve optužbe montirane da bi bio predstavljen kao najveće zlo u Srbiji.

Srbija 25.02.2015 | 11:13
"Hoće da me predstave kao zlo Srbije"

"Sve optužbe je iskonstruisalo tužilaštvo na željama bivše vlasti, a ne na dokazima. Njima je bilo glavno da spinuju javnost da sam ja glavno zlo Srbije, u stvari su prikrivali svoja dela", rekao je Šarić, izlažući svoju odbranu od optužbi za organizaciju šverca 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

Prema njegovim rečima, posle svedoka saradnika očekivalo se da i on prizna krivicu i da optužuje ljude iz sveta politike, pre svega iz Crne Gore.

"Jako je teško braniti se kad mi se na teret stavlja sve i svašta. Ovo suđenje ne može biti fer i pošteno kada su se u njega uključili političari, mediji, analitičari, psiholozi, u ovom slučaju i astrolozi. Svi oni nam sude, a vi ste tu samo formalno", rekao je Šarić sudskom veću.

On je naveo da su optužbe protiv njega napisane na osnovu izjava svedoka saradnika Nebojše Joksovića i Draška Vukovića, tvrdeći da su govorili neistine i da će on sa svojim braniocima i dokazati uz pomoć materijalnih dokaza.

Pored ostalog, za svog brata od tetke Željka Vujanovića, koji je treći na optužnici, Šarić je rekao da jednostavno nije mogao da ga angažuje za bilo šta, a ne za kokain, jer "nema kapaciteta za to".

"Pa videli ste uostalom i ovde za šta je samo on sposoban. Kad god sam ga pozavao telefonom, on spava”, rekao je Šarić.

On tvrdi da ga svedok saradnik Draško Vuković nikada u životu nije video, i da je ceo njegov iskaz izmišljen da bi mogao da se oslobodi raznih optužbi koje je imao u stranim drzavama.

Šarić je prošle godine na suđenju u više navrata optuživao policajce i kontroverzne biznismene da su mu montirali optužbe.

Osim Šarića koji se posle višegodišnjeg bekstva predao 18. marta prošle godine, na optuženičkoj klupi je još devet optuženih, dok je 14 i dalje u bekstvu i sudi im se u odsustvu.

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

SOKO

25.02.2015 10:22

..BI GA ŽIKA.

ODGOVORITE
Name

MAJA

25.02.2015 12:46

TEBE ŠARIĆU NE TREBA PREDSTAVLJATI, TI I JESI ZLO SRBIJE I ONI KOJI SU TI DALI DA BUDEŠ TAKAV.

ODGOVORITE