Шта је Звезда мијењала преко зиме?!

Судећи по првој утакмици пролећног дела сезоне – ништа!

Фудбал 25.02.2015 | 13:20
Шта је Звезда мијењала преко зиме?!

У односу на поставу Црвене звезде која је завршила јесењи део сезоне, на пролећној премијери нашло се чак шест нових играча, али ефекат је остао исти...

Безидејна игра црвено-белих виђена је и у Нишу, па претпоследњи Раднички није имао тежак задатак да одбрани свој гол и освоји велики бод.

После добрих резултата током припрема и само једне утакмице без постигнутог гола, навијачи Црвене звезде очекивали су да је проблем ефикасности решен, међутим...

Опет није било агресивности у игри, опет није било шанси и, што је најважније, није било голова.

Џошуа Паркер као најистуренији, а Саша Стојановић и Вукан Савићевић као креатори игре, нису донели бољитак. Барем не у Нишу.

Највише се очекивало од бившег нападача Домжала, али је он за 90 и "кусур" минута игре имао само једну прилику. А, и тада је шутирао прилично непрецизно...

Тек уласком и другог нападача, Луке Јовића, офанзива црвено-белих је мало "живнула", али 15 минута није било довољно да се затресе мрежа Радничког.

Видећемо у наредним утакмицама, можда Гболахан Салами и Петар Орландић изненада "бљесну", мада по извештајима са припрема биће чудо ако се тако нешто догоди. Посебно у случају Нигеријца.

Када је везни ред у питању, промењени су централни играчи, али Стојановић и Савићевић нису показали више од Босанчића и Печника. Или Аврамовског, Ристића, Грујића...

Очекивало се да би Марко Грујић могао да заузме место у стартној постави због добрих игара у припремним утакмицама, али је, као и на почетку сезоне, прилику добио Вукан Савићевић. По свему судећи, ово пролеће за њега ће бити последња шанса да се наметне у црвено-белом дресу и оправда епитет талента. Вероватно и да се прода за задовољавајућу цену.

Оне који су пратили тренинге и утакмице у Словенији и Турској сигурно је, опет, разочарао Ненад Гаврић. Као и летос, имао је неколико одличних партија у пријатељским мечевима, био је један од бољих на тренинзима, али у Нишу као да је на терену био други човек.

Сам Гаврић је причао да му више одговара да игра уз десну аут-линију, међутим и када је у другом полувремену заменио стране са Дарком Лазовићем, није показао више. Та промена је само успела да "убије" и Лазовића, једног од бољих играча Звезде у првом полувремену утакмице у Нишу.

По свему судећи, одбрана која је током јесени била најбољи део тима, опет ће ретко капитулирати, али и када је дефанзивна линија у питању, Лалатовић има за чим да жали. Радовао се повратку Александра Луковића и са осмехом причао како коначно има играча који ће умети да "повуче" лопту и започне напад, међутим, повреда је искусног штопера удаљила са терена до лета, а црвено-бели се опет муче да пренесу лопту на противничку половину...

Треба бити реалан и рећи да је на слабу партију црвено-белих у Нишу утицао и лош терен, само што исто тако тренер Лалатовић и његови играчи морају да признају да им недостаје "план Б" у утакмицама попут ове против Радничког, када игра кратких пасова не може да прође.

Не мислимо на "бунарење", јер је Лалатовић лепо констатовао да црвено-бели имају један од најнижих тимова у лиги (мада је Петар Орландић висок 190 цм), али можда би у понедељак резултат био другачији да је неки од фудбалера Црвене звезде барем једном покушао да "затегне ногу" и са дистанце угрози голмана Борјана. Као што су Нишлије у више наврата запретиле Рајковићу...

Додуше, најбољи шутери црвено-белих – Михаило Ристић и Милош Босанчић, меч су почели на клупи...

Прилику за поправни црвено-бели ће имати у недељу у Јагодини, али питање је да ли ће наредног викенда Партизан опет да се "понуди", као на старту пролећа, а и неколико пута током јесени.

Коментари / 0

Оставите коментар