Šta je Zvezda mijenjala preko zime?!

Sudeći po prvoj utakmici prolećnog dela sezone – ništa!

Fudbal 25.02.2015 | 13:20
Šta je Zvezda mijenjala preko zime?!

U odnosu na postavu Crvene zvezde koja je završila jesenji deo sezone, na prolećnoj premijeri našlo se čak šest novih igrača, ali efekat je ostao isti...

Bezidejna igra crveno-belih viđena je i u Nišu, pa pretposlednji Radnički nije imao težak zadatak da odbrani svoj gol i osvoji veliki bod.

Posle dobrih rezultata tokom priprema i samo jedne utakmice bez postignutog gola, navijači Crvene zvezde očekivali su da je problem efikasnosti rešen, međutim...

Opet nije bilo agresivnosti u igri, opet nije bilo šansi i, što je najvažnije, nije bilo golova.

Džošua Parker kao najistureniji, a Saša Stojanović i Vukan Savićević kao kreatori igre, nisu doneli boljitak. Barem ne u Nišu.

Najviše se očekivalo od bivšeg napadača Domžala, ali je on za 90 i "kusur" minuta igre imao samo jednu priliku. A, i tada je šutirao prilično neprecizno...

Tek ulaskom i drugog napadača, Luke Jovića, ofanziva crveno-belih je malo "živnula", ali 15 minuta nije bilo dovoljno da se zatrese mreža Radničkog.

Videćemo u narednim utakmicama, možda Gbolahan Salami i Petar Orlandić iznenada "bljesnu", mada po izveštajima sa priprema biće čudo ako se tako nešto dogodi. Posebno u slučaju Nigerijca.

Kada je vezni red u pitanju, promenjeni su centralni igrači, ali Stojanović i Savićević nisu pokazali više od Bosančića i Pečnika. Ili Avramovskog, Ristića, Grujića...

Očekivalo se da bi Marko Grujić mogao da zauzme mesto u startnoj postavi zbog dobrih igara u pripremnim utakmicama, ali je, kao i na početku sezone, priliku dobio Vukan Savićević. Po svemu sudeći, ovo proleće za njega će biti poslednja šansa da se nametne u crveno-belom dresu i opravda epitet talenta. Verovatno i da se proda za zadovoljavajuću cenu.

One koji su pratili treninge i utakmice u Sloveniji i Turskoj sigurno je, opet, razočarao Nenad Gavrić. Kao i letos, imao je nekoliko odličnih partija u prijateljskim mečevima, bio je jedan od boljih na treninzima, ali u Nišu kao da je na terenu bio drugi čovek.

Sam Gavrić je pričao da mu više odgovara da igra uz desnu aut-liniju, međutim i kada je u drugom poluvremenu zamenio strane sa Darkom Lazovićem, nije pokazao više. Ta promena je samo uspela da "ubije" i Lazovića, jednog od boljih igrača Zvezde u prvom poluvremenu utakmice u Nišu.

Po svemu sudeći, odbrana koja je tokom jeseni bila najbolji deo tima, opet će retko kapitulirati, ali i kada je defanzivna linija u pitanju, Lalatović ima za čim da žali. Radovao se povratku Aleksandra Lukovića i sa osmehom pričao kako konačno ima igrača koji će umeti da "povuče" loptu i započne napad, međutim, povreda je iskusnog štopera udaljila sa terena do leta, a crveno-beli se opet muče da prenesu loptu na protivničku polovinu...

Treba biti realan i reći da je na slabu partiju crveno-belih u Nišu uticao i loš teren, samo što isto tako trener Lalatović i njegovi igrači moraju da priznaju da im nedostaje "plan B" u utakmicama poput ove protiv Radničkog, kada igra kratkih pasova ne može da prođe.

Ne mislimo na "bunarenje", jer je Lalatović lepo konstatovao da crveno-beli imaju jedan od najnižih timova u ligi (mada je Petar Orlandić visok 190 cm), ali možda bi u ponedeljak rezultat bio drugačiji da je neki od fudbalera Crvene zvezde barem jednom pokušao da "zategne nogu" i sa distance ugrozi golmana Borjana. Kao što su Nišlije u više navrata zapretile Rajkoviću...

Doduše, najbolji šuteri crveno-belih – Mihailo Ristić i Miloš Bosančić, meč su počeli na klupi...

Priliku za popravni crveno-beli će imati u nedelju u Jagodini, ali pitanje je da li će narednog vikenda Partizan opet da se "ponudi", kao na startu proleća, a i nekoliko puta tokom jeseni.

Komentari / 0

Ostavite komentar