Зашто и како је дошло до ''случаја Лазовић'' у Звезди?!

Две су верзије разговора који је, шта год било тачно, узбуркао јавност и поново покварио атмосферу у Црвеној звезди. Чији су аргументи јачи?

Фудбал 25.02.2015 | 00:00
Зашто и како је дошло до ''случаја Лазовић'' у Звезди?!

Једно је сигурно, генерални директор Звездан Терзић и по потреби капитен Дарко Лазовић имали су разговор у Белеку, који се није добро завршио.

И то би сад требало да "пегла" потпредседник Црвене звезде Славиша Кокеза.

Наиме, две су верзије разговора обављеног у Хотелу "Калиста" у Турској.

ТЕРЗИЋЕВ УГАО
Према првој, директор Терзић апсолутно није условљавао Лазовића наступима на пролеће, већ је само желео да му предочи да су му примања превисока и да му предложи да дуг који постоји буде саниран временом, у ратама.

"Клуб није постављао услове, већ смо Лалатовић и ја обавили разговоре да Дарком, а исто ће урадити и Славиша Кокеза. Желимо да дефинишемо статус јер је мало неуобичајено да Лазовић има плату од 250.000 евра годишње, а други најплаћенији играч у екипи Луковић 120.000. То је у овим условима непримерена плата", рекао је Терзић у више наврата по повратку из Турске.

Терзић је потрврдио да црвено-бели дугују Лазовићу 550.000 евра, као и да желе да склопе договор око динамике исплате.

"Небојша Човић је ревидирирао свима уговоре, осим са њим. Зашто је имао толики уговор? То су све питања за претходно руководство. Лазовић је укупно коштао Звезду 1,5 милиона евра и само штедњом можемо да станемо на ноге. Претходно је све било иживљавање", навео је директор Звезде.

Терзић је Лазовићев случај упоредио са Данилом Пантићем из Партизана, коме такође уговор истиче на крају сезоне.

"Видели сте како је Партизан поступио са Пантићем и није га одвео на припреме. Звезда је била коректна, али осим Луковића, само два играча зарађују преко 80.000 евра. Сви остали 20.000 мање и тренер Лалатовић мора да процени да ли је Лазовићев допринос четири пута већи од њиховог".

Први оперативац Звезде истакао је да су Лазовићеви менаџери гледали свој интерес, али не и клуба.

"Ако су му већ пронашли клуб, могли су људе из Ðенове да доведу у Звезду и плате одређено обештећење. Није проблем што је отишао у Италију, али и ми морамо да имамо неки интерес", закључио је Терзић.

ЛАЗОВИЋЕВ УГАО

Он је повучен момак, који је могао бар десет пута да загалами на клуб током претходних пет година, а већ смо причали шта је све преживео у Црвеној звезди и колико пута челници нису били коректни према њему.

МОНДО је разговарао са човеком јако блиским са Лазовићем, који нам је пренео играчеву верзију догађаја.

"Знате Дарка јако добро, да је ћутао и радио и давао све од себе и у ситуацијама у којима би неки други играчи без размишљања поднели захтев за раскид уговора и отишли без поздрава. Он то ниједног тренутка није урадио, иако у Црвеној звезди сада већ две и по сезоне игра без примања, јер му се отприлике толико дугује за тај период", прича наш саговорник.

"Кажу да је Даркова плата велика, а да ли размишљају о томе колико би тај играч већ имао на рачуну да је отишао, као многи, са 20, 21 годином? Он већ има 24 године и играчи његовог квалитета, без обзира на повреду коју је имао, у тим годинама су већ милионери, имају стална примања и сигурне уговоре. Он доживљава да буде уцењен на крају свог уговора због тога што је остао лојалан Звезди и што је остао да се бори до краја".

Наш саговорник додаје и то да...

"Црвена звезда дуго већ ништа није урадила да му пронађе трансфер. Све је спало на играча и менаџера, они су умели само да питају: 'Је л' имате неку понуду?' А, клубови јако добро знају у којој су ситуацији играчи Звезде и мало ко нуди обештећење, сви предлажу раскид уговора и долазак без обештећења. Хоће ли неко да ми каже да није тако? Колико је Звезда играча успела да прода? А, колико их је отишло раскидом уговора?", пита наш неименовани саговорник.

Заправо, од прошлог лета, зарађено је само на Абиоли Дауди, а без обештећења су отишли Драган Мрђа, Милош Нинковић, Ненад Милијаш, Бобан Бајковић, Дејан Келхар, Ђорђе Ракић, Горан Гогић, Нејц Печник, итд.
"Дарко ниједног тренутка није помислио да напусти клуб раскидом уговора, а верујте ми да би у том случају сада већ био стандардан играч у неком од клубова јаким европским лигама. У исто време, Звезда је умела да 'пљуне' на оне што су поднели захтев и оду без поздрава, а сада 'пљује' на оне који су остали".

Саговрник нам је и описао како је изгледао разговор у Белеку.

"Кратко и непријатно", рекао је.

"Од почетка је био уцењен, отпиши дуг, играј без примања до краја сезоне, или ћемо морати да те склонимо. Такође, иако га сви хвале како ради и игра на припремама, од саговрника је чуо да игра катастрофално! Тврдим, Лаза је био вољан и да отпише део дуга, као и остали и да то прима на рате, био је свестан и да Звезда у њему више не види интерес и да ће вероватно неко други добити прилику на пролеће, али после свега што је доживео није очекивао да га неко уцењује на тај начин".

Како ће се ово завршити?

"Колико знам, разговараће са Кокезом па донети коначну одлуку. Веома је утучен, не могу да проценим шта ће бити на крају. Не разумем зашто је све урађено овако", каже саговорник МОНДА.

Коментари / 0

Оставите коментар