Zašto i kako je došlo do ''slučaja Lazović'' u Zvezdi?!

Dve su verzije razgovora koji je, šta god bilo tačno, uzburkao javnost i ponovo pokvario atmosferu u Crvenoj zvezdi. Čiji su argumenti jači?

Fudbal 25.02.2015 | 00:00
Zašto i kako je došlo do ''slučaja Lazović'' u Zvezdi?!

Jedno je sigurno, generalni direktor Zvezdan Terzić i po potrebi kapiten Darko Lazović imali su razgovor u Beleku, koji se nije dobro završio.

I to bi sad trebalo da "pegla" potpredsednik Crvene zvezde Slaviša Kokeza.

Naime, dve su verzije razgovora obavljenog u Hotelu "Kalista" u Turskoj.

TERZIĆEV UGAO
Prema prvoj, direktor Terzić apsolutno nije uslovljavao Lazovića nastupima na proleće, već je samo želeo da mu predoči da su mu primanja previsoka i da mu predloži da dug koji postoji bude saniran vremenom, u ratama.

"Klub nije postavljao uslove, već smo Lalatović i ja obavili razgovore da Darkom, a isto će uraditi i Slaviša Kokeza. Želimo da definišemo status jer je malo neuobičajeno da Lazović ima platu od 250.000 evra godišnje, a drugi najplaćeniji igrač u ekipi Luković 120.000. To je u ovim uslovima neprimerena plata", rekao je Terzić u više navrata po povratku iz Turske.

Terzić je potrvrdio da crveno-beli duguju Lazoviću 550.000 evra, kao i da žele da sklope dogovor oko dinamike isplate.

"Nebojša Čović je revidirirao svima ugovore, osim sa njim. Zašto je imao toliki ugovor? To su sve pitanja za prethodno rukovodstvo. Lazović je ukupno koštao Zvezdu 1,5 miliona evra i samo štednjom možemo da stanemo na noge. Prethodno je sve bilo iživljavanje", naveo je direktor Zvezde.

Terzić je Lazovićev slučaj uporedio sa Danilom Pantićem iz Partizana, kome takođe ugovor ističe na kraju sezone.

"Videli ste kako je Partizan postupio sa Pantićem i nije ga odveo na pripreme. Zvezda je bila korektna, ali osim Lukovića, samo dva igrača zarađuju preko 80.000 evra. Svi ostali 20.000 manje i trener Lalatović mora da proceni da li je Lazovićev doprinos četiri puta veći od njihovog".

Prvi operativac Zvezde istakao je da su Lazovićevi menadžeri gledali svoj interes, ali ne i kluba.

"Ako su mu već pronašli klub, mogli su ljude iz Ðenove da dovedu u Zvezdu i plate određeno obeštećenje. Nije problem što je otišao u Italiju, ali i mi moramo da imamo neki interes", zaključio je Terzić.

LAZOVIĆEV UGAO

On je povučen momak, koji je mogao bar deset puta da zagalami na klub tokom prethodnih pet godina, a već smo pričali šta je sve preživeo u Crvenoj zvezdi i koliko puta čelnici nisu bili korektni prema njemu.

MONDO je razgovarao sa čovekom jako bliskim sa Lazovićem, koji nam je preneo igračevu verziju događaja.

"Znate Darka jako dobro, da je ćutao i radio i davao sve od sebe i u situacijama u kojima bi neki drugi igrači bez razmišljanja podneli zahtev za raskid ugovora i otišli bez pozdrava. On to nijednog trenutka nije uradio, iako u Crvenoj zvezdi sada već dve i po sezone igra bez primanja, jer mu se otprilike toliko duguje za taj period", priča naš sagovornik.

"Kažu da je Darkova plata velika, a da li razmišljaju o tome koliko bi taj igrač već imao na računu da je otišao, kao mnogi, sa 20, 21 godinom? On već ima 24 godine i igrači njegovog kvaliteta, bez obzira na povredu koju je imao, u tim godinama su već milioneri, imaju stalna primanja i sigurne ugovore. On doživljava da bude ucenjen na kraju svog ugovora zbog toga što je ostao lojalan Zvezdi i što je ostao da se bori do kraja".

Naš sagovornik dodaje i to da...

"Crvena zvezda dugo već ništa nije uradila da mu pronađe transfer. Sve je spalo na igrača i menadžera, oni su umeli samo da pitaju: 'Je l' imate neku ponudu?' A, klubovi jako dobro znaju u kojoj su situaciji igrači Zvezde i malo ko nudi obeštećenje, svi predlažu raskid ugovora i dolazak bez obeštećenja. Hoće li neko da mi kaže da nije tako? Koliko je Zvezda igrača uspela da proda? A, koliko ih je otišlo raskidom ugovora?", pita naš neimenovani sagovornik.

Zapravo, od prošlog leta, zarađeno je samo na Abioli Daudi, a bez obeštećenja su otišli Dragan Mrđa, Miloš Ninković, Nenad Milijaš, Boban Bajković, Dejan Kelhar, Đorđe Rakić, Goran Gogić, Nejc Pečnik, itd.
"Darko nijednog trenutka nije pomislio da napusti klub raskidom ugovora, a verujte mi da bi u tom slučaju sada već bio standardan igrač u nekom od klubova jakim evropskim ligama. U isto vreme, Zvezda je umela da 'pljune' na one što su podneli zahtev i odu bez pozdrava, a sada 'pljuje' na one koji su ostali".

Sagovrnik nam je i opisao kako je izgledao razgovor u Beleku.

"Kratko i neprijatno", rekao je.

"Od početka je bio ucenjen, otpiši dug, igraj bez primanja do kraja sezone, ili ćemo morati da te sklonimo. Takođe, iako ga svi hvale kako radi i igra na pripremama, od sagovrnika je čuo da igra katastrofalno! Tvrdim, Laza je bio voljan i da otpiše deo duga, kao i ostali i da to prima na rate, bio je svestan i da Zvezda u njemu više ne vidi interes i da će verovatno neko drugi dobiti priliku na proleće, ali posle svega što je doživeo nije očekivao da ga neko ucenjuje na taj način".

Kako će se ovo završiti?

"Koliko znam, razgovaraće sa Kokezom pa doneti konačnu odluku. Veoma je utučen, ne mogu da procenim šta će biti na kraju. Ne razumem zašto je sve urađeno ovako", kaže sagovornik MONDA.

Komentari / 0

Ostavite komentar