Доха: Јелени маратон, а изгубила само два гема!

Јелена Јанковић је обновила сарадњу са Чипом Бруксом, њеним некадашњим тренером, а својевремено и стручним сарадником Пита Сампраса, Бориса Бекера и Андреа Агасија, што се одмах одразило на њену игру.

Тенис 24.02.2015 | 15:40
Доха: Јелени маратон, а изгубила само два гема!

Јанковићева је у првом колу турнира у Дохи савладала Кинескињу Саисаи Женг са 6:0, 6:2, изборивши се тако за дуел са првим носиоцем, Петром Квитовом, која је била слободна у уводној рунди надметања.

Чудно се одвијао поменути српско-кинески дуел, јер је после првог сета, у коме је Јелена доминирала и читав посао завршила за 33 минута, малтене толико времена утрошено - у прва два гема друге деонице.

После 14 одиграних поена у првом, а 16 поена у другом гему, Јанковићева је наставила где је стала пред предах, недуго затим је повела и са 3:0, после чега је ипак "дозволила" Женговој да се и она "упише" на семафор, не и да уради више од два освојена гема у низу.

Након што је пуних 98 минута одмеравала снаге са 77. играчицом света, Јанковићеву чека пети међусобни меч са Чехињом, која је тренутно четврта на ранг листи Женске тениске асоцијације.

Обе су до сада победиле по двапут, а последња два сусрета припале су Јелени: 2013. је у полуфиналу турнира у Пекингу победила са 6:7(9), 6:1, 6:1, а прошле године је управо у Дохи елиминисала Квитову у четвртфиналу тријумфом од 6:1, 6:3. У полуфиналу је потом изгубила од Ангелике Кербер са 6:1, 7:6(6).

Коментари / 0

Оставите коментар