Doha: Jeleni maraton, a izgubila samo dva gema!

Jelena Janković je obnovila saradnju sa Čipom Bruksom, njenim nekadašnjim trenerom, a svojevremeno i stručnim saradnikom Pita Samprasa, Borisa Bekera i Andrea Agasija, što se odmah odrazilo na njenu igru.

Tenis 24.02.2015 | 15:40
Doha: Jeleni maraton, a izgubila samo dva gema!

Jankovićeva je u prvom kolu turnira u Dohi savladala Kineskinju Saisai Ženg sa 6:0, 6:2, izborivši se tako za duel sa prvim nosiocem, Petrom Kvitovom, koja je bila slobodna u uvodnoj rundi nadmetanja.

Čudno se odvijao pomenuti srpsko-kineski duel, jer je posle prvog seta, u kome je Jelena dominirala i čitav posao završila za 33 minuta, maltene toliko vremena utrošeno - u prva dva gema druge deonice.

Posle 14 odigranih poena u prvom, a 16 poena u drugom gemu, Jankovićeva je nastavila gde je stala pred predah, nedugo zatim je povela i sa 3:0, posle čega je ipak "dozvolila" Žengovoj da se i ona "upiše" na semafor, ne i da uradi više od dva osvojena gema u nizu.

Nakon što je punih 98 minuta odmeravala snage sa 77. igračicom sveta, Jankovićevu čeka peti međusobni meč sa Čehinjom, koja je trenutno četvrta na rang listi Ženske teniske asocijacije.

Obe su do sada pobedile po dvaput, a poslednja dva susreta pripale su Jeleni: 2013. je u polufinalu turnira u Pekingu pobedila sa 6:7(9), 6:1, 6:1, a prošle godine je upravo u Dohi eliminisala Kvitovu u četvrtfinalu trijumfom od 6:1, 6:3. U polufinalu je potom izgubila od Angelike Kerber sa 6:1, 7:6(6).

Komentari / 0

Ostavite komentar