Челси брани Матића, као да је у Хагу!

Челси бесан на Фудбалску асоцијацију Енглеске због одлуке да Немању Матића суспендује на три меча. Србин пропушта финале Лига купа против Тотенхема.

Фудбал 24.02.2015 | 21:20
Челси брани Матића, као да је у Хагу!

Фудбалска асоцијација Енглеске прилично је изнервирала Челси и његове навијаче (и не само њих) због одлуке да Немању Матића казни са три утакмице неиграња после искључења на суботњој утакмици Челси - Барнли.

Након што је фудбалер Барнлија Ешли Барнс погибељно стартовао на Немању Матића и само пуком срећом га није теже повредио, српски репрезентативац је у афекту насрнуо на Барнса и оборио га на земљу. Судија је Матићу показао директан црвени картон.

А потом је ФА казнила Матића са три утакмице неиграња. Оно што је додатно изнервирало челсијевце јесте одлука надлежних да против крвника Барнса не покрене никакав поступак!

Зато у Челсију припремају обимну докиментацију, коју ће приложити уз жалбу на ову казну и тражиће да се Матићу укине или ублажи казна.

Тешко је веровати да ће Матићу бити укинута казна и то значи да он сигурно неће играти у финалу Лига купа против Тотенхема у недељу на Вембилију.

Оно на чему ће Челси базирати жалбу јесте "претерано кажнавање", а не погрешна судијска одлука о искључивању, преносе британски медији. Челси ће у своју одбрану, односно Матићеву, навести и неколико примера са других мечева, где су слични потези, као што је био Матићев, остали некажњени.

Челси ће "уперити прст" у Јана Вертонгена (Тотенхем), Џек Вилшир (Арсенал) и Џо Харт (Манчестер сити). Вертонген је баш протеклог викенда одгурао играча Вест Хема Марка Нобла, али је то прошло некажњено. А исти играч је у полуфиналу ЛИга купа ухватио за врат играча Шефилд јунајтеда Криса Башама и опет није добио казну.

Да ли ће Челси успети у својој жалби, видећемо. Тренер "плаваца" Жозе Мурињо је одмах изјавио да не верује да ће Матић бити помилован, јер је такав однос ФА према Челсију.

Коментари / 0

Оставите коментар