Čelsi brani Matića, kao da je u Hagu!

Čelsi besan na Fudbalsku asocijaciju Engleske zbog odluke da Nemanju Matića suspenduje na tri meča. Srbin propušta finale Liga kupa protiv Totenhema.

Fudbal 24.02.2015 | 21:20
Čelsi brani Matića, kao da je u Hagu!

Fudbalska asocijacija Engleske prilično je iznervirala Čelsi i njegove navijače (i ne samo njih) zbog odluke da Nemanju Matića kazni sa tri utakmice neigranja posle isključenja na subotnjoj utakmici Čelsi - Barnli.

Nakon što je fudbaler Barnlija Ešli Barns pogibeljno startovao na Nemanju Matića i samo pukom srećom ga nije teže povredio, srpski reprezentativac je u afektu nasrnuo na Barnsa i oborio ga na zemlju. Sudija je Matiću pokazao direktan crveni karton.

A potom je FA kaznila Matića sa tri utakmice neigranja. Ono što je dodatno iznerviralo čelsijevce jeste odluka nadležnih da protiv krvnika Barnsa ne pokrene nikakav postupak!

Zato u Čelsiju pripremaju obimnu dokimentaciju, koju će priložiti uz žalbu na ovu kaznu i tražiće da se Matiću ukine ili ublaži kazna.

Teško je verovati da će Matiću biti ukinuta kazna i to znači da on sigurno neće igrati u finalu Liga kupa protiv Totenhema u nedelju na Vembiliju.

Ono na čemu će Čelsi bazirati žalbu jeste "preterano kažnavanje", a ne pogrešna sudijska odluka o isključivanju, prenose britanski mediji. Čelsi će u svoju odbranu, odnosno Matićevu, navesti i nekoliko primera sa drugih mečeva, gde su slični potezi, kao što je bio Matićev, ostali nekažnjeni.

Čelsi će "uperiti prst" u Jana Vertongena (Totenhem), Džek Vilšir (Arsenal) i Džo Hart (Mančester siti). Vertongen je baš proteklog vikenda odgurao igrača Vest Hema Marka Nobla, ali je to prošlo nekažnjeno. A isti igrač je u polufinalu LIga kupa uhvatio za vrat igrača Šefild junajteda Krisa Bašama i opet nije dobio kaznu.

Da li će Čelsi uspeti u svojoj žalbi, videćemo. Trener "plavaca" Žoze Murinjo je odmah izjavio da ne veruje da će Matić biti pomilovan, jer je takav odnos FA prema Čelsiju.

Komentari / 0

Ostavite komentar