Ћирић: Није српски фудбал за мене!

Досадашњи спортски директор Партизана Драган Ћирић потврдио је да је поднео оставку на ту функцију, иако ју је преузео пре мање од два месеца.

Фудбал 24.02.2015 | 23:00
Ћирић: Није српски фудбал за мене!

Ћирић је у образоложењу своје одлуке, која је објављена на сајту ’црно-белих’ истакао да је схватио да српски фудбал није за њега, иако је имао веру и жељу да може да допринесе успесима свог клуба.

„Кад сам прихватио понуду потпредседника Љубише Тумбаковића да преузмем место спортског директора, био сам пун вере и жеље за успехом клуба у ком сам спортски поникао и коме сам за то неизмерно захвалан. Нажалост, моја вера и жеља за успехом нису довољни у ситуацији у којој се тренутно налази српски фудбал. Боље је да то кажем сада и отворено, него да се тога накнадно ‘сећам’. Радити у фудбалском гиганту као што је Партизан, истовремено значи радити и у српском фудбалу који врви од нелогичности, недоречености, личних интереса и нерашчишћених рачуна и рачуница. Поштовани, хвала на поверењу. То није за мене. Бивши сам спортиста, а сада све више привредник”, рекао је Ћирић.

Бивши фудбалер Партизана је истакао да не сумња да ће управа Партизана пронаћи решење за излазак из тешке ситуације.

“Иако одлазим, ја сам и даље и заувек уз Партизан”, нагласио је Ћирић.

Поводом Ћирићеве оставке, огласио се и Управни одбор фудбалског клуба Партизан, у којем се истиче да сви жале због такве његове одлука.

“На почетку новог мандата, као и нове пролећне полусезоне, заједно са Драганом Цирићем имали смо јасну визију у ком правцу треба да се убудуће развија Партизан на свом шампионском путу, а уједно свесно суочени са свим проблемима које смо затекли и који би нас очекивали. Слажемо се са констатацијом господина Ћирића да је стање у српском фудбалу веома тешко и да је самим тим и решавање истог проблема нешто што захтева много труда, рада и енергије. Без Драгана Ћирића у нашем ‘црно-белом’ табору биће несумњиво још теже и тога смо свесни сви у фудбалском клубу Партизан. Драган Ћирић је увек важио за велики фудбалски таленат, узор свим генерацијама фудбалера и као легенда ‘црно-белих’ то и остаје”, стоји у саопштењу.

Управни одбор је такође истакао да ће се у будућности борити за остварење планираних циљева и да ће свима у редовима ‘црно-белих’ бити боље.

“Иако Драган Ћирић као носилац места спортског директора активно неће бити присутан у клубу, сигурни смо да за све будуће планове и активности које нас воде ка шампионским стазама имамо његову пуну подршку”, додаје се у саопштењу.

Коментари / 0

Оставите коментар