Ćirić: Nije srpski fudbal za mene!

Dosadašnji sportski direktor Partizana Dragan Ćirić potvrdio je da je podneo ostavku na tu funkciju, iako ju je preuzeo pre manje od dva meseca.

Fudbal 24.02.2015 | 23:00
Ćirić: Nije srpski fudbal za mene!

Ćirić je u obrazoloženju svoje odluke, koja je objavljena na sajtu ’crno-belih’ istakao da je shvatio da srpski fudbal nije za njega, iako je imao veru i želju da može da doprinese uspesima svog kluba.

„Kad sam prihvatio ponudu potpredsednika Ljubiše Tumbakovića da preuzmem mesto sportskog direktora, bio sam pun vere i želje za uspehom kluba u kom sam sportski ponikao i kome sam za to neizmerno zahvalan. Nažalost, moja vera i želja za uspehom nisu dovoljni u situaciji u kojoj se trenutno nalazi srpski fudbal. Bolje je da to kažem sada i otvoreno, nego da se toga naknadno ‘sećam’. Raditi u fudbalskom gigantu kao što je Partizan, istovremeno znači raditi i u srpskom fudbalu koji vrvi od nelogičnosti, nedorečenosti, ličnih interesa i neraščišćenih računa i računica. Poštovani, hvala na poverenju. To nije za mene. Bivši sam sportista, a sada sve više privrednik”, rekao je Ćirić.

Bivši fudbaler Partizana je istakao da ne sumnja da će uprava Partizana pronaći rešenje za izlazak iz teške situacije.

“Iako odlazim, ja sam i dalje i zauvek uz Partizan”, naglasio je Ćirić.

Povodom Ćirićeve ostavke, oglasio se i Upravni odbor fudbalskog kluba Partizan, u kojem se ističe da svi žale zbog takve njegove odluka.

“Na početku novog mandata, kao i nove prolećne polusezone, zajedno sa Draganom Cirićem imali smo jasnu viziju u kom pravcu treba da se ubuduće razvija Partizan na svom šampionskom putu, a ujedno svesno suočeni sa svim problemima koje smo zatekli i koji bi nas očekivali. Slažemo se sa konstatacijom gospodina Ćirića da je stanje u srpskom fudbalu veoma teško i da je samim tim i rešavanje istog problema nešto što zahteva mnogo truda, rada i energije. Bez Dragana Ćirića u našem ‘crno-belom’ taboru biće nesumnjivo još teže i toga smo svesni svi u fudbalskom klubu Partizan. Dragan Ćirić je uvek važio za veliki fudbalski talenat, uzor svim generacijama fudbalera i kao legenda ‘crno-belih’ to i ostaje”, stoji u saopštenju.

Upravni odbor je takođe istakao da će se u budućnosti boriti za ostvarenje planiranih ciljeva i da će svima u redovima ‘crno-belih’ biti bolje.

“Iako Dragan Ćirić kao nosilac mesta sportskog direktora aktivno neće biti prisutan u klubu, sigurni smo da za sve buduće planove i aktivnosti koje nas vode ka šampionskim stazama imamo njegovu punu podršku”, dodaje se u saopštenju.

Komentari / 0

Ostavite komentar