Кјелини: Хоћемо да се докажемо у ЛШ!

Фудбалер Јувентуса Ђорђо Кјелини рекао је да је његова екипа жељна доказивања у Лиги шампиона и да верује у позитиван исход двомеча с Борусијом Дортмунд у осмини финала.

Фудбал 24.02.2015 | 19:20
Кјелини: Хоћемо да се докажемо у ЛШ!

"Ми као група смо веома јаки и у претходних неколико година смо стасали на прави начин. Сада желимо да покажемо људима колико можемо у Европи. Морамо имати позитиван прилаз Лиги шампиона, поготов јер смо једини италијански клуб у овој фази такмичења", казао је Кјелини из италијански РАИ.

Јувентус ће сутра дочекати у Торину Борусију Дортмунд у првој утакмици осмине финала Лиге шампиона, а Кјелини је оценио да снага немачке екипе лежи у брзој транзицији.

"Најопасније су њихове контре и брзина којом их изводе. Имају страховито брзе играче који траже простор. Ипак, остављају за собом велики простор у одбрани, а то су противници веома вешто знали да искористе у првом делу сезоне", казао је Кјелини.

"Изузетно поштујемо противника, али желимо да победимо, прођемо даље и наставимо да живимо европски сан", додао је он.

Ово ће бити њихов први сусрет јос од финала Лиге шампиона из 1997. године, када је Борусија у Минхену савладала Јувентус са 3:1.

Одбрамбени фудбалер Борусије Сократис Папастатопулос казао је да је Јувентус најбољи клуб из Италије, као и да обе екипе имају подједнаке шансе за пласман у четвртфинале Лиге шампиона.

"Наш тренер Јирген Клоп нам улива веру у добар резултат. Наша игра је саграђена на његовим идејама и ми увек покушавамао да то наметнемо на терену. То је управо оно што ми желимо да урадимо у Торину, да се наметнемо Јувентусу", рекао је Папастатопулос.

Он је додао да Јувентус има изузетно квалитетан везни ред, предвођен Полом Погбом и Андреом Пирлом.

"Имају одличан везни ред, Погба и Пирло... Довољно је само то рећи. Ипак, мислим да су шансе за пласман у наредну фазу '50-50'", рекао је Папастатопулос.

Јувентус ће у уторак у првој утакмици осмине финала Лиге шампиона дочекати Борусију Дортмунд од 20.45 у Торину, док ће се реванш меч играти 18. марта.

Коментари / 0

Оставите коментар