Kjelini: Hoćemo da se dokažemo u LŠ!

Fudbaler Juventusa Đorđo Kjelini rekao je da je njegova ekipa željna dokazivanja u Ligi šampiona i da veruje u pozitivan ishod dvomeča s Borusijom Dortmund u osmini finala.

Fudbal 24.02.2015 | 19:20
Kjelini: Hoćemo da se dokažemo u LŠ!

"Mi kao grupa smo veoma jaki i u prethodnih nekoliko godina smo stasali na pravi način. Sada želimo da pokažemo ljudima koliko možemo u Evropi. Moramo imati pozitivan prilaz Ligi šampiona, pogotov jer smo jedini italijanski klub u ovoj fazi takmičenja", kazao je Kjelini iz italijanski RAI.

Juventus će sutra dočekati u Torinu Borusiju Dortmund u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, a Kjelini je ocenio da snaga nemačke ekipe leži u brzoj tranziciji.

"Najopasnije su njihove kontre i brzina kojom ih izvode. Imaju strahovito brze igrače koji traže prostor. Ipak, ostavljaju za sobom veliki prostor u odbrani, a to su protivnici veoma vešto znali da iskoriste u prvom delu sezone", kazao je Kjelini.

"Izuzetno poštujemo protivnika, ali želimo da pobedimo, prođemo dalje i nastavimo da živimo evropski san", dodao je on.

Ovo će biti njihov prvi susret jos od finala Lige šampiona iz 1997. godine, kada je Borusija u Minhenu savladala Juventus sa 3:1.

Odbrambeni fudbaler Borusije Sokratis Papastatopulos kazao je da je Juventus najbolji klub iz Italije, kao i da obe ekipe imaju podjednake šanse za plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

"Naš trener Jirgen Klop nam uliva veru u dobar rezultat. Naša igra je sagrađena na njegovim idejama i mi uvek pokušavamao da to nametnemo na terenu. To je upravo ono što mi želimo da uradimo u Torinu, da se nametnemo Juventusu", rekao je Papastatopulos.

On je dodao da Juventus ima izuzetno kvalitetan vezni red, predvođen Polom Pogbom i Andreom Pirlom.

"Imaju odličan vezni red, Pogba i Pirlo... Dovoljno je samo to reći. Ipak, mislim da su šanse za plasman u narednu fazu '50-50'", rekao je Papastatopulos.

Juventus će u utorak u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona dočekati Borusiju Dortmund od 20.45 u Torinu, dok će se revanš meč igrati 18. marta.

Komentari / 0

Ostavite komentar