Љајић: Ако се ово понови, угасићемо клуб!

Потпредседник Владе Србије, који је у вези са ФК Нови Пазар, Расим Љајић потврдио да је група навијача претила пиштољем фудбалеру Жарку Удовичићу. "Они су путовали са играчима аутобусом, па где то има!?".

Фудбал 24.02.2015 | 18:40
Љајић: Ако се ово понови, угасићемо клуб!

Фудбалска Србија је потрешена информацијама о инциденту у Новом Пазару, где је фудбалеру прећено пиштољем због промашеног пенала!

Заиста невероватан случај о којем смо до сада слушали само из далеких земаља, прецизније Јужне Америке (Колумбије, Аргентине...). Одавно смо сведоци да такозвани "навијачи" из сенке управљају клубовима, да се питају за све и свашта, да председници клубова не смеју ни да писну од њих у страху од одмазде...

Да ли треба подсећати на разноразне шамаре после тренинга, скидање трака...? Било је само питање тренутка када ће се десити нешто овако драстично, радикално, неразумно, малоумно! Када нема одлучне државне акције, онда је било питање када ће ти насилници узети пиштољ и претити фудбалеру.

Ако је ико имао и сумњу да се то догодило, одагнао ју је потпредседник Владе Србије Расим Љајић, који је у блиској вези са ФК Нови Пазар. Он је потврдио да се то догодило.

"Чим сам чуо за ово, позвао сам да питам о чему се ради, а онда сам чуо још фрапантније ствари. Пет навијача, који су то урадили, путовали су на утакмицу против Рада у Београду, заједно са играчима у клупском аутобусу! Па, то се не дешава ни у сеоским лигама, то не сме да се деси", рекао је Љајић на Телевизији Пинк.

Љајић каже да овај инцидент нема никакве везе са националистичком или некаквом другом позадином.

"Ја сам на индиректан начин укључен у фудбалски клуб јер је Нови Пазар фудбалска средина и 95 одсто навијача заслужује да има клуб у врху такмичења. Ово говори о нечему другом (овај инцидент), ово говори о потпуној дезорјентацији клуба и о томе да не постоји организација која може да буде брана оваквим стварима", рекао је Љајић и подвукао:

"За ово нема никаквог оправдања и ово мора да буде последњи сигнал. Ако се овако нешто понови, то значи да треба да угасимо клуб, да више не постоји".

Љајић је рекао да и Град Нови Пазар трпи штету због хулигана.

"Град улаже силне паре у финансирање клуба и он губи", додао је Љајић.

Фудбалеру Новог Пазара прећено је пиштољем због промашеног пенала на првенственој утакмици Суперлиге Србије против Рада у Београду, објавио је Синдикат професионалних фудбалера "Независност".

Гостујући у емисији Тотал Сокер на СОС каналу председник Синдиката Мирко Поледица открио је да се ради о хулиганима који се представљају као навијачи Новог Пазара, а који су наводно данас у свлачионици репетирали пиштољ и ставили на главу играчу тог клуба Жарку Удовичићу.
Поледица је навео да је Удовичић, који је промашио пенал на мечу против Рада, након тог инцидента затражио раскид уговора са Пазарцима.

Утакмица 16. кола Суперлиге између Рада и Новог Пазара завршена је у суботу победом домаћина резултатом 1:0.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЈА

24.02.2015 18:24

Тако несто нема ни у Тунгузији!!!То мозе само код нас да се деси!Страсно (Срамота)!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

24.02.2015 21:08

Смирите се сад це то Вуциц и Дациц да среде само да питају газдарицу Меркел

ОДГОВОРИТЕ