Ljajić: Ako se ovo ponovi, ugasićemo klub!

Potpredsednik Vlade Srbije, koji je u vezi sa FK Novi Pazar, Rasim Ljajić potvrdio da je grupa navijača pretila pištoljem fudbaleru Žarku Udovičiću. "Oni su putovali sa igračima autobusom, pa gde to ima!?".

Fudbal 24.02.2015 | 18:40
Ljajić: Ako se ovo ponovi, ugasićemo klub!

Fudbalska Srbija je potrešena informacijama o incidentu u Novom Pazaru, gde je fudbaleru prećeno pištoljem zbog promašenog penala!

Zaista neverovatan slučaj o kojem smo do sada slušali samo iz dalekih zemalja, preciznije Južne Amerike (Kolumbije, Argentine...). Odavno smo svedoci da takozvani "navijači" iz senke upravljaju klubovima, da se pitaju za sve i svašta, da predsednici klubova ne smeju ni da pisnu od njih u strahu od odmazde...

Da li treba podsećati na raznorazne šamare posle treninga, skidanje traka...? Bilo je samo pitanje trenutka kada će se desiti nešto ovako drastično, radikalno, nerazumno, maloumno! Kada nema odlučne državne akcije, onda je bilo pitanje kada će ti nasilnici uzeti pištolj i pretiti fudbaleru.

Ako je iko imao i sumnju da se to dogodilo, odagnao ju je potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić, koji je u bliskoj vezi sa FK Novi Pazar. On je potvrdio da se to dogodilo.

"Čim sam čuo za ovo, pozvao sam da pitam o čemu se radi, a onda sam čuo još frapantnije stvari. Pet navijača, koji su to uradili, putovali su na utakmicu protiv Rada u Beogradu, zajedno sa igračima u klupskom autobusu! Pa, to se ne dešava ni u seoskim ligama, to ne sme da se desi", rekao je Ljajić na Televiziji Pink.

Ljajić kaže da ovaj incident nema nikakve veze sa nacionalističkom ili nekakvom drugom pozadinom.

"Ja sam na indirektan način uključen u fudbalski klub jer je Novi Pazar fudbalska sredina i 95 odsto navijača zaslužuje da ima klub u vrhu takmičenja. Ovo govori o nečemu drugom (ovaj incident), ovo govori o potpunoj dezorjentaciji kluba i o tome da ne postoji organizacija koja može da bude brana ovakvim stvarima", rekao je Ljajić i podvukao:

"Za ovo nema nikakvog opravdanja i ovo mora da bude poslednji signal. Ako se ovako nešto ponovi, to znači da treba da ugasimo klub, da više ne postoji".

Ljajić je rekao da i Grad Novi Pazar trpi štetu zbog huligana.

"Grad ulaže silne pare u finansiranje kluba i on gubi", dodao je Ljajić.

Fudbaleru Novog Pazara prećeno je pištoljem zbog promašenog penala na prvenstvenoj utakmici Superlige Srbije protiv Rada u Beogradu, objavio je Sindikat profesionalnih fudbalera "Nezavisnost".

Gostujući u emisiji Total Soker na SOS kanalu predsednik Sindikata Mirko Poledica otkrio je da se radi o huliganima koji se predstavljaju kao navijači Novog Pazara, a koji su navodno danas u svlačionici repetirali pištolj i stavili na glavu igraču tog kluba Žarku Udovičiću.
Poledica je naveo da je Udovičić, koji je promašio penal na meču protiv Rada, nakon tog incidenta zatražio raskid ugovora sa Pazarcima.

Utakmica 16. kola Superlige između Rada i Novog Pazara završena je u subotu pobedom domaćina rezultatom 1:0.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

JA

24.02.2015 18:24

Tako nesto nema ni u Tunguziji!!!To moze samo kod nas da se desi!Strasno (Sramota)!!!

ODGOVORITE
Name

Md

24.02.2015 21:08

Smirite se sad ce to Vucic i Dacic da srede samo da pitaju gazdaricu Merkel

ODGOVORITE