Видео, Лука: Једва извукосмо живе главе!

Лука Миливојевић, фудбалер Олимпијакоса, тврди да су на дербију против Панатинаикоса преживели прави пакао.

Фудбал 24.02.2015 | 17:20
Видео, Лука: Једва извукосмо живе главе!

Олимпијакос је поражен у једном од најљућих дербија на свету од Панатинаикоса (2:1) у мечу који су обележили бројни инциденти, али и велики број повређених актера.

Навијачи Панатинаикоса су пре меча улетели на терен са циљем да погоде тренера противничког тима Витора Переиру, на којег су бацили и столицу.

Они су палили бакље, а током меча су их више пута убацили и на терен, па чак и на клупу са резервним играчима Олимпијакоса. Једна од тих бакљи изазвала је опекотине на рукама Пајтима Касамија.

Играч Олимпијакоса Лука Миливојевић изјавио је да је било паклено на терену.

"Неколико играча зарадило је опекотине од бакљи, али како је могло да буде прошло је добро. Људи из клуба рекли су ми да то није тако само ове године, већ је то уобичајена атмосфера на дербијима", изјавио је за "Блиц" Миливојевић.

Бивши играч црвене звезде упоредио је најљући окршај грчких клубова са дербијем у Србији.

"Док сам играо у Србији, дешавало се све и свашта... Међутим на стадиону је била нормална атмосфера. У Грчкој је проблем што гостујући навијачи не смеју да дођу, па домаћи могу да раде све шта хоће. И полицијски претпес је лош, па могу да унесу шта год желе на стадион", додао је Миливојевић.

Олимпијакос је у саопштењу које је издао после меча саопштио да су на мегдан Панатинаикосу дошли како би освојили титулу, али да нису играли фудбал на стадиону већ се меч освијао у условима који су личили на џунглу. Играчи нису смели ни да се радују голу, јер је то изазивало ново гађање са трибина, а утакмица је одржана, а уствари није требало ни да почне.

Победом у мечу који је најмање личио на фудбалски дерби Панатинаикос је смањио засотатак за водећим Олимпијакосом. Црвено-бели на првом месту имају 58 бодова, док је ПАО сакупио 55, девет кола пре краја шампионата.

Коментари / 0

Оставите коментар