Video, Luka: Jedva izvukosmo žive glave!

Luka Milivojević, fudbaler Olimpijakosa, tvrdi da su na derbiju protiv Panatinaikosa preživeli pravi pakao.

Fudbal 24.02.2015 | 17:20
Video, Luka: Jedva izvukosmo žive glave!

Olimpijakos je poražen u jednom od najljućih derbija na svetu od Panatinaikosa (2:1) u meču koji su obeležili brojni incidenti, ali i veliki broj povređenih aktera.

Navijači Panatinaikosa su pre meča uleteli na teren sa ciljem da pogode trenera protivničkog tima Vitora Pereiru, na kojeg su bacili i stolicu.

Oni su palili baklje, a tokom meča su ih više puta ubacili i na teren, pa čak i na klupu sa rezervnim igračima Olimpijakosa. Jedna od tih baklji izazvala je opekotine na rukama Pajtima Kasamija.

Igrač Olimpijakosa Luka Milivojević izjavio je da je bilo pakleno na terenu.

"Nekoliko igrača zaradilo je opekotine od baklji, ali kako je moglo da bude prošlo je dobro. Ljudi iz kluba rekli su mi da to nije tako samo ove godine, već je to uobičajena atmosfera na derbijima", izjavio je za "Blic" Milivojević.

Bivši igrač crvene zvezde uporedio je najljući okršaj grčkih klubova sa derbijem u Srbiji.

"Dok sam igrao u Srbiji, dešavalo se sve i svašta... Međutim na stadionu je bila normalna atmosfera. U Grčkoj je problem što gostujući navijači ne smeju da dođu, pa domaći mogu da rade sve šta hoće. I policijski pretpes je loš, pa mogu da unesu šta god žele na stadion", dodao je Milivojević.

Olimpijakos je u saopštenju koje je izdao posle meča saopštio da su na megdan Panatinaikosu došli kako bi osvojili titulu, ali da nisu igrali fudbal na stadionu već se meč osvijao u uslovima koji su ličili na džunglu. Igrači nisu smeli ni da se raduju golu, jer je to izazivalo novo gađanje sa tribina, a utakmica je održana, a ustvari nije trebalo ni da počne.

Pobedom u meču koji je najmanje ličio na fudbalski derbi Panatinaikos je smanjio zasotatak za vodećim Olimpijakosom. Crveno-beli na prvom mestu imaju 58 bodova, dok je PAO sakupio 55, devet kola pre kraja šampionata.

Komentari / 0

Ostavite komentar