Играчи Динама зарађују више и од политичара!

"Имамо 145 играча под уговором, а они зарађују више него хрватски политичари", тврди први човек загребачких "модрих" Здравко Мамић.

Фудбал 25.02.2015 | 08:40
Играчи Динама зарађују више и од политичара!

По резултатима које остварује, Динамо из Загреба је последњих десетак година убедљиво најбољи фудбалски клуб са простора бивше Југославије.

"Модри" редовно играју групну фазу Лиге шампиона или Лиге Европе, а у првенству Хрватске су без премца.

Иако га навијачи не воле, највеће заслуге за то има Здравко Мамић, први човек клуба, познат и под надимком "шериф од Максимира".

Током Скупштине клуба одржане у понедељак, Мамић је говорио о многим темама, а једна од занимљивијих односила се на број играча који су под уговорм са Динамом и њихове плате.

"Да бисмо имали садашњост и будућност, имамо 145 играча под уговором, 77 играча на стипендијском и 68 професионалних", преноси Индеx.хр Мамићево обраћање:

"Неко ће рећи, ко то може да плати? Може Динамо, јер је храбар, паметан и визионар. Неки мисле да то неминовно иде у банкрот, али замислите колико ће ти играчи вредети у будућности. Све разговоре с децом водим лично ја, нема тог човека који то може тако квалитетно направити као ја, јер су родитељи нападнути од европског тржишта и целог света. Наша је школа на гласу и нападају нас менаџери са свих страна. Сваки наш младић којег успемо да наговоримо да овде тражи свој пут и постане човек и фудбалер, то је право чудо. Имамо 145 чуда. Нико није отишао осим Мурића".

Мамић се осврнуо и на зараде играча:

"Цифре какве имају у уговорима немају ни наши политичари. Нема више части за Динамов грб, данас је све изазов".

Говорио је и о резултатима:

"Можемо ту говорити о континуитету. Имамо девет титула у низу, за три месеца славимо 'Дециму'. Имамо девет наступа у груоама европских такмичења, Лиги шампиона или Лиги Европе. Нема клуба с таквим континуитетом. Сви клубови имају успоне и падове, знате да клубови нестају из Лиге шампиона у другу или трећу лигу", подсетио је Мамић.

Динамо је ове сезоне испао у квалификацијама за Лигу шампиона од данског Алборга, а у Лиги Европе је завршио као трећи у групи са Салзбургом, Селтиком и Астром.

Због тога што клуб није успео да презими у Европи, Здравко Мамић је критиковао рођеног брата и тренера, Зорана.

"Освајање лиге и Купа ме не задовољавају. Силно бих желео, можда ме је 'пребацила' памет, али желео бих да будемо још јачи у Европи. Све ћемо учинити да будемо европски бољи... Оцена сезоне? Зоки је минус четири, јер није изборио пролеће".

Коментари / 0

Оставите коментар