Igrači Dinama zarađuju više i od političara!

"Imamo 145 igrača pod ugovorom, a oni zarađuju više nego hrvatski političari", tvrdi prvi čovek zagrebačkih "modrih" Zdravko Mamić.

Fudbal 25.02.2015 | 08:40
Igrači Dinama zarađuju više i od političara!

Po rezultatima koje ostvaruje, Dinamo iz Zagreba je poslednjih desetak godina ubedljivo najbolji fudbalski klub sa prostora bivše Jugoslavije.

"Modri" redovno igraju grupnu fazu Lige šampiona ili Lige Evrope, a u prvenstvu Hrvatske su bez premca.

Iako ga navijači ne vole, najveće zasluge za to ima Zdravko Mamić, prvi čovek kluba, poznat i pod nadimkom "šerif od Maksimira".

Tokom Skupštine kluba održane u ponedeljak, Mamić je govorio o mnogim temama, a jedna od zanimljivijih odnosila se na broj igrača koji su pod ugovorm sa Dinamom i njihove plate.

"Da bismo imali sadašnjost i budućnost, imamo 145 igrača pod ugovorom, 77 igrača na stipendijskom i 68 profesionalnih", prenosi Index.hr Mamićevo obraćanje:

"Neko će reći, ko to može da plati? Može Dinamo, jer je hrabar, pametan i vizionar. Neki misle da to neminovno ide u bankrot, ali zamislite koliko će ti igrači vredeti u budućnosti. Sve razgovore s decom vodim lično ja, nema tog čoveka koji to može tako kvalitetno napraviti kao ja, jer su roditelji napadnuti od evropskog tržišta i celog sveta. Naša je škola na glasu i napadaju nas menadžeri sa svih strana. Svaki naš mladić kojeg uspemo da nagovorimo da ovde traži svoj put i postane čovek i fudbaler, to je pravo čudo. Imamo 145 čuda. Niko nije otišao osim Murića".

Mamić se osvrnuo i na zarade igrača:

"Cifre kakve imaju u ugovorima nemaju ni naši političari. Nema više časti za Dinamov grb, danas je sve izazov".

Govorio je i o rezultatima:

"Možemo tu govoriti o kontinuitetu. Imamo devet titula u nizu, za tri meseca slavimo 'Decimu'. Imamo devet nastupa u gruoama evropskih takmičenja, Ligi šampiona ili Ligi Evrope. Nema kluba s takvim kontinuitetom. Svi klubovi imaju uspone i padove, znate da klubovi nestaju iz Lige šampiona u drugu ili treću ligu", podsetio je Mamić.

Dinamo je ove sezone ispao u kvalifikacijama za Ligu šampiona od danskog Alborga, a u Ligi Evrope je završio kao treći u grupi sa Salzburgom, Seltikom i Astrom.

Zbog toga što klub nije uspeo da prezimi u Evropi, Zdravko Mamić je kritikovao rođenog brata i trenera, Zorana.

"Osvajanje lige i Kupa me ne zadovoljavaju. Silno bih želeo, možda me je 'prebacila' pamet, ali želeo bih da budemo još jači u Evropi. Sve ćemo učiniti da budemo evropski bolji... Ocena sezone? Zoki je minus četiri, jer nije izborio proleće".

Komentari / 0

Ostavite komentar