Играчи Парме својим колима иду на меч!

Капитен Парме Алесандро Лукарели изјавио је да су играчи спремни да о свом трошку отпутују у Ђенову и наставе такмичење у Серији А.

Фудбал 24.02.2015 | 15:20
Играчи Парме својим колима иду на меч!

Парма је одложила меч претходног кола против Удинезеа на свом терену јер клуб због катастрофалне финансијске ситуације није био у могућности да плати трошкове.

"Почињемо са припремама за меч против Ђенове и уколико не буде организованог превоза, скупићемо се у пет или шест аутомобила и тако ћемо отпутовати", рекао је Лукарели.

Он је подсетио да је Парма на зачељу табеле са 10 поена, да играчи нису примили плату целе сезоне, а да је клуб који је за два месеца два пута мењао руководство у опасности да не заврши сезону.

"Спремни смо да играмо, али желимо да се осетимо заштићеним, мора да постоји поштовање Парме како би се сачувала регуларност сампионата", истакао је Лукарели који је за клуб одиграо више од 200 утакмица.

Лукарели је поред бивше управе за хаос у клубу оптужио и институције, пре свих ФС Италије који је дозволио бројне сумњице трансакције у Парми, а пре неколико дана рекао да је спреман да игра за Парму и у аматерском рангу уколико би то било неопходно.

Помоћ Парми у износу од пет милиона евра најавио је Фудбалски савез Италије, док је председник Сампдорије Масимо Фереро позвао челне људе свих клубова из Серије А да помогну Парми како би клуб завршио сезону на терену.

"Италијански фудбал не сме остати индиферентан према ситуацији у којој су се нашли играчи Парме", истакао је он у саопштењу на сајту Сампдорије.

Утакмица 25. кола Серије А измедју Дјенове и Парме заказана је за недељу, 1. март, од 15 сати.

Коментари / 0

Оставите коментар