Igrači Parme svojim kolima idu na meč!

Kapiten Parme Alesandro Lukareli izjavio je da su igrači spremni da o svom trošku otputuju u Đenovu i nastave takmičenje u Seriji A.

Fudbal 24.02.2015 | 15:20
Igrači Parme svojim kolima idu na meč!

Parma je odložila meč prethodnog kola protiv Udinezea na svom terenu jer klub zbog katastrofalne finansijske situacije nije bio u mogućnosti da plati troškove.

"Počinjemo sa pripremama za meč protiv Đenove i ukoliko ne bude organizovanog prevoza, skupićemo se u pet ili šest automobila i tako ćemo otputovati", rekao je Lukareli.

On je podsetio da je Parma na začelju tabele sa 10 poena, da igrači nisu primili platu cele sezone, a da je klub koji je za dva meseca dva puta menjao rukovodstvo u opasnosti da ne završi sezonu.

"Spremni smo da igramo, ali želimo da se osetimo zaštićenim, mora da postoji poštovanje Parme kako bi se sačuvala regularnost sampionata", istakao je Lukareli koji je za klub odigrao više od 200 utakmica.

Lukareli je pored bivše uprave za haos u klubu optužio i institucije, pre svih FS Italije koji je dozvolio brojne sumnjice transakcije u Parmi, a pre nekoliko dana rekao da je spreman da igra za Parmu i u amaterskom rangu ukoliko bi to bilo neophodno.

Pomoć Parmi u iznosu od pet miliona evra najavio je Fudbalski savez Italije, dok je predsednik Sampdorije Masimo Ferero pozvao čelne ljude svih klubova iz Serije A da pomognu Parmi kako bi klub završio sezonu na terenu.

"Italijanski fudbal ne sme ostati indiferentan prema situaciji u kojoj su se našli igrači Parme", istakao je on u saopštenju na sajtu Sampdorije.

Utakmica 25. kola Serije A izmedju Djenove i Parme zakazana je za nedelju, 1. mart, od 15 sati.

Komentari / 0

Ostavite komentar