ЛШ: Уторак је дан за два фудбалска спектакла!

У дерби мечу осмине финала Лиге шампиона Манчестер сити у уторак на Етихаду дочекује Барселону, док се у другој утакмици, такође од 20.45, у Торину састају Јувентус и Борусија из Дортмунда.

Фудбал 24.02.2015 | 14:20
ЛШ: Уторак је дан за два фудбалска спектакла!

Дуел између Ситија и Барселоне биће реприза прошлогишње осмине финала елитног такмичења, када је каталонски тим био успешнији укупним резултатом 4:1.

Тада је Барселона већ после првог меча у Манчестеру обезбедила пролаз даље пошто је славила са 2:0 головима Лионела Месија и Данија Алвеша, али "грађани" верују да ће ситуација сада бити другачија.

"Барселону морате да респектујете, али не смете да јој дате превише простора на терену. Играо сам много пута против Барселоне, знам да је веома јак тим, али и Сити је исто тако. Верујем да ће утакмицу решити Серхио Агуеро, Самир Насри или Давид Силва", рекао је везиста Ситија Франк Лампард.

Менџера Ситија Мануела Пелегринија може да радује то што се у екипу после суспензије враћа један од најбољих фудбалера Јаја Туре.

Барселона путује у Манчестер у незгодном тренутку, пошто је у Примери доживела пораз од Малаге (1:0) на Ноу Кампу и Реал јој је поново одмакао на четири бода.

Ипак, штопер Ђерар Пике верује да екипу неће пореметити пораз од Андалужана како би се Барселона осми пут заредом пласирала у четвртфинале Лиге шампиона.

"Сити је тим који је нападачки оријентисан и биће нам лакше да играмо јер се против нас екипе увек бране. Морамо да заборавимо пораз од Малаге и на најбољи начин одиграмо најважнију утакмицу у сезони", навео је Пике.

У другом мечу сутрашњег програма састају се стари знанци - Јувентус и Борусија из Дортмунда. Немцима је још увек у сећању 1997. година и финале у Минхену када су победили Јувентус са 3:1 и освојили једину титулу првака Европе.

Борусија ове сезоне има одличне резултате у Лиги шампиона, где је у првој фази са Арсеналом, Галатасарајем и Андерлехтом освојила прво место са 13 бодова, за разлику од Будеслиге где се бори за опстанак.

"Знамо да Јувентус није изгубио две године на домаћем терену, али нас то хеће спустати да пружимо партију која се од нас очекује. Верујем у свој тим", рекао је тренер "милионера" Јирген Клоп.

Јувентус последњих година нема превише успеха на европској сцени, али најбољи играч тима Андреа Пирло изјавио је да хоће до краја каријере подигне још још једном "ушати" пехар.

"Дошао сам у Јувентус да бих освајао трофеје, а сан ми је да освојим Лигу шампиона. Два пута сам то урадио са Миланом, али жеља ми је и са Јувентусом", поручио је италијански репрезентативац.

Коментари / 0

Оставите коментар