LŠ: Utorak je dan za dva fudbalska spektakla!

U derbi meču osmine finala Lige šampiona Mančester siti u utorak na Etihadu dočekuje Barselonu, dok se u drugoj utakmici, takođe od 20.45, u Torinu sastaju Juventus i Borusija iz Dortmunda.

Fudbal 24.02.2015 | 14:20
LŠ: Utorak je dan za dva fudbalska spektakla!

Duel između Sitija i Barselone biće repriza prošlogišnje osmine finala elitnog takmičenja, kada je katalonski tim bio uspešniji ukupnim rezultatom 4:1.

Tada je Barselona već posle prvog meča u Mančesteru obezbedila prolaz dalje pošto je slavila sa 2:0 golovima Lionela Mesija i Danija Alveša, ali "građani" veruju da će situacija sada biti drugačija.

"Barselonu morate da respektujete, ali ne smete da joj date previše prostora na terenu. Igrao sam mnogo puta protiv Barselone, znam da je veoma jak tim, ali i Siti je isto tako. Verujem da će utakmicu rešiti Serhio Aguero, Samir Nasri ili David Silva", rekao je vezista Sitija Frank Lampard.

Mendžera Sitija Manuela Pelegrinija može da raduje to što se u ekipu posle suspenzije vraća jedan od najboljih fudbalera Jaja Ture.

Barselona putuje u Mančester u nezgodnom trenutku, pošto je u Primeri doživela poraz od Malage (1:0) na Nou Kampu i Real joj je ponovo odmakao na četiri boda.

Ipak, štoper Đerar Pike veruje da ekipu neće poremetiti poraz od Andalužana kako bi se Barselona osmi put zaredom plasirala u četvrtfinale Lige šampiona.

"Siti je tim koji je napadački orijentisan i biće nam lakše da igramo jer se protiv nas ekipe uvek brane. Moramo da zaboravimo poraz od Malage i na najbolji način odigramo najvažniju utakmicu u sezoni", naveo je Pike.

U drugom meču sutrašnjeg programa sastaju se stari znanci - Juventus i Borusija iz Dortmunda. Nemcima je još uvek u sećanju 1997. godina i finale u Minhenu kada su pobedili Juventus sa 3:1 i osvojili jedinu titulu prvaka Evrope.

Borusija ove sezone ima odlične rezultate u Ligi šampiona, gde je u prvoj fazi sa Arsenalom, Galatasarajem i Anderlehtom osvojila prvo mesto sa 13 bodova, za razliku od Budeslige gde se bori za opstanak.

"Znamo da Juventus nije izgubio dve godine na domaćem terenu, ali nas to heće spustati da pružimo partiju koja se od nas očekuje. Verujem u svoj tim", rekao je trener "milionera" Jirgen Klop.

Juventus poslednjih godina nema previše uspeha na evropskoj sceni, ali najbolji igrač tima Andrea Pirlo izjavio je da hoće do kraja karijere podigne još još jednom "ušati" pehar.

"Došao sam u Juventus da bih osvajao trofeje, a san mi je da osvojim Ligu šampiona. Dva puta sam to uradio sa Milanom, ali želja mi je i sa Juventusom", poručio je italijanski reprezentativac.

Komentari / 0

Ostavite komentar