Ћира открива што је напустио Партизан!

Наш фудбал врви од личних интереса и нерашчишћених рачуна! Није то за мене! Црно-бели остали без спортског директора после непуна два месеца, Марку Николићу шира овлашћења, бар на папиру...

Фудбал 24.02.2015 | 12:20
Ћира открива што је напустио Партизан!

Партизан опет нема спортског директора. Као што је и најављено, непуна два месеца после промоције Драган Ћирић је напустио функцију, његова одлука је коначна, јер су се покушаји сарадника из спортског сектора да га одговоре завршили безуспешно.

Ћирић је о усменој оставци најпре обавестио потпредседика за спортска питања Љубишу Тумбаковића, затим се срео са председником Зораном Поповићем и осталим руководиоцима, после чега се саопштењем за јавност обратио навијачима црно-белих и објаснио разлоге повлачења.
„Кад сам прихватио понуду потпредседника Љубише Тумбаковића да преузмем место спортског директора, био сам пун вере и жеље за успехом клуба у ком сам поникао и коме сам неизмерно захвалан. Нажалост, моја вера и жеља за успехом нису довољни у ситуацији у којој се тренутно налази српски фудбал. Боље је да то кажем сада и отворено, него да се тога накнадно „сећам“. Радити у фудбалском гиганту као што је Партизан, истовремено значи радити и у српском фудбалу, који врви од нелогичности, недоречености, личних интереса и нерашчишћених рачуна и рачуница. Поштовани, хвала на поверењу. То није за мене. Ја сам бивши спортиста, а сада све више привредник. Не сумњам да ће управа наћи решење за наслеђену тренутно тешку ситуацију, а Партизану желим сваки успех на свим пољима. Иако одлазим, ја сам и даље и заувек уз Партизан“, написао је Драган Ћирић у опроштајним писму објављеном на сајту клуба из Хумске 1.

И без без његовог обраћања није било тешко погодити да је незадовољан начином на који функционише Парни ваљак после промена на Изборној скупштини, пријатељима је наводно предочио да је киван на људе из управе због одрицања кључног нападачког тандема Данко Лазовић - Петар Шкулетић, али пре свега због чињенице да се - око онога што је требало да буде његов домен посла - ништа није питао. Све битне одлуке доносиле су се искључиво у канцеларији председника Поповића и генералног директора Милоша Вазуре. У таквим околностима бивши капитен сматра да је његова улога обезвређена.

Руководство Партизана је затечено одлуком Драгана Ћирића да поднесе оставку, али му неће тражити наследника. Према последњим информацијама, послове из домена спортског директора у наредном периоду обављаће шеф стручног штаба Марко Николић. Он би требало да добије шира овлашћења и функцију тим-менаџера, иако тај потез нове управе делује као замазивање очију јавности. Из простог разлога што су руководиоци Партизана крајем 2014. планирали и нису успели да смене Марка Николића, а касније изневерили обећање да ће му сачувати окосницу тима. То би требало значи да ће - као и до сада - за све око кадровских промена у Хумској 1 да се питају Поповић и Вазура, док додатна функција Николићу делује као мртво слово на папиру.

Осим уколико челници одлуче да направе велики заокрет и омогуће Николићу да се бави и послом тим-менаџера. Као у Енглеској...

Коментари / 0

Оставите коментар