Ćira otkriva što je napustio Partizan!

Naš fudbal vrvi od ličnih interesa i neraščišćenih računa! Nije to za mene! Crno-beli ostali bez sportskog direktora posle nepuna dva meseca, Marku Nikoliću šira ovlašćenja, bar na papiru...

Fudbal 24.02.2015 | 12:20
Ćira otkriva što je napustio Partizan!

Partizan opet nema sportskog direktora. Kao što je i najavljeno, nepuna dva meseca posle promocije Dragan Ćirić je napustio funkciju, njegova odluka je konačna, jer su se pokušaji saradnika iz sportskog sektora da ga odgovore završili bezuspešno.

Ćirić je o usmenoj ostavci najpre obavestio potpredsedika za sportska pitanja Ljubišu Tumbakovića, zatim se sreo sa predsednikom Zoranom Popovićem i ostalim rukovodiocima, posle čega se saopštenjem za javnost obratio navijačima crno-belih i objasnio razloge povlačenja.
„Kad sam prihvatio ponudu potpredsednika Ljubiše Tumbakovića da preuzmem mesto sportskog direktora, bio sam pun vere i želje za uspehom kluba u kom sam ponikao i kome sam neizmerno zahvalan. Nažalost, moja vera i želja za uspehom nisu dovoljni u situaciji u kojoj se trenutno nalazi srpski fudbal. Bolje je da to kažem sada i otvoreno, nego da se toga naknadno „sećam“. Raditi u fudbalskom gigantu kao što je Partizan, istovremeno znači raditi i u srpskom fudbalu, koji vrvi od nelogičnosti, nedorečenosti, ličnih interesa i neraščišćenih računa i računica. Poštovani, hvala na poverenju. To nije za mene. Ja sam bivši sportista, a sada sve više privrednik. Ne sumnjam da će uprava naći rešenje za nasleđenu trenutno tešku situaciju, a Partizanu želim svaki uspeh na svim poljima. Iako odlazim, ja sam i dalje i zauvek uz Partizan“, napisao je Dragan Ćirić u oproštajnim pismu objavljenom na sajtu kluba iz Humske 1.

I bez bez njegovog obraćanja nije bilo teško pogoditi da je nezadovoljan načinom na koji funkcioniše Parni valjak posle promena na Izbornoj skupštini, prijateljima je navodno predočio da je kivan na ljude iz uprave zbog odricanja ključnog napadačkog tandema Danko Lazović - Petar Škuletić, ali pre svega zbog činjenice da se - oko onoga što je trebalo da bude njegov domen posla - ništa nije pitao. Sve bitne odluke donosile su se isključivo u kancelariji predsednika Popovića i generalnog direktora Miloša Vazure. U takvim okolnostima bivši kapiten smatra da je njegova uloga obezvređena.

Rukovodstvo Partizana je zatečeno odlukom Dragana Ćirića da podnese ostavku, ali mu neće tražiti naslednika. Prema poslednjim informacijama, poslove iz domena sportskog direktora u narednom periodu obavljaće šef stručnog štaba Marko Nikolić. On bi trebalo da dobije šira ovlašćenja i funkciju tim-menadžera, iako taj potez nove uprave deluje kao zamazivanje očiju javnosti. Iz prostog razloga što su rukovodioci Partizana krajem 2014. planirali i nisu uspeli da smene Marka Nikolića, a kasnije izneverili obećanje da će mu sačuvati okosnicu tima. To bi trebalo znači da će - kao i do sada - za sve oko kadrovskih promena u Humskoj 1 da se pitaju Popović i Vazura, dok dodatna funkcija Nikoliću deluje kao mrtvo slovo na papiru.

Osim ukoliko čelnici odluče da naprave veliki zaokret i omoguće Nikoliću da se bavi i poslom tim-menadžera. Kao u Engleskoj...

Komentari / 0

Ostavite komentar