Опет нема цитостаника у КЦ Бањалука

У Клиничком центру Бањалука опет нема цитостатика. Конкретно, ријеч је о лијеку „цитарабин", неопходним за хемотерапију лимфома. Пацијенти који су нас контактирали кажу да су огорчени и да се сами на различите начине морају довијати како би обезбиједили терапију.

Република Српска 23.02.2015 | 17:23
Опет нема цитостаника у КЦ Бањалука

„Цитарабин" је цитостатик којег у Клиничком центру Бањалука нема двије седмице. Неопходан је за терапију лимфома, али се терапије не дају, јер нико не може гарантовати када ће лијек бити набављен, каже Александра Гордић из Удружења обољелих од лимфома Републике Српске.

Гордићева је некако успјела да набави шест бочица лијека потребних за сутрашњу терапију, али се поставља питање шта убудуће и до када ће пацијенти бити принуђени да се довијају.

Из Фонда здравственог осигурања Републике Српске саопштавају да је до привременог застоја у испоруци дошло због тренутних проблема које произвођак лијека има са пререгистрацијом фирме.

Тврде да су одмах по сазнању да лијека недостаје контактирали добављача и добили увјерење да ће лијек испоручити до краја седмице, а онима који су га купили од свог новца рефундирати трошкове. Добављач је, иначе, фирма „Комедпром", са којом је фонд 2013. потписао уговор о испоруци „цитарабина".

Прича о несташици цитостатика се непрестано понавља, иако су из Фонда здравственог осигурања, како су и сами потврдили, још прије непуне двије године, тачније у августу 2013., пацијентима поручили да не брину јер су обезбједили цитостатике за наредне двије године, односно до августа 2015.

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Опозиција

23.02.2015 16:37

Добро ицега има. Ста је ту цудно? Само премијерки није јасно како и гдје народ зиви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирна лука

23.02.2015 16:54

Градјани умиру а влада узива са грбаце јадног изнемоглог народа

Name

истина2

23.02.2015 19:11

Због Комедпрома нема ни стентова, контраста, пејсмејкера. Људи умиру без наде

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми сами

23.02.2015 19:38

Ма то је не битно.Битно је да ли Дзаферовиц предсједава или не.Србуј макар сламу јео.Идиоти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

23.02.2015 20:37

Зато је амбасадор Шкрбић долазио у Бања Луку, хоће човјек да се увјери на лицу мјеста шта недостаје а успут да види како напредују грађевински радови.

ОДГОВОРИТЕ