Грозница ЛШ тресе Сити!

Ма каква Барса, теже нам је било против Стоука! „Не плашим се ниједног нападача“, поручује Венсан Компани пред судар Ситија и Каталонаца.

Фудбал 24.02.2015 | 10:40
Грозница ЛШ тресе Сити!

Прошле године 2:0 на Етихаду и 2:1 на Ноу Кампу, уз утисак да је у првом мечу судија мало погурао Барселону до победе, а ове, поново у осмини финала Лиге шампиона, Манчестер Сити тражи освету за лањску елиминацију и узда се у чињеницу да је напрасно поправио форму у Премијер лиги. Чак се Грађани бусају у груди пошто су „бацили петарду“ у мрежу Њукасла и кажу да им колена не дрхте иако је ове сезоне ретко ко успео да заустави нападачки трио Каталонаца Лионел Меси - Нејмар - Луис Суарез.
„Страх? Не, не осећамо га, нити се плашимо Барселоне. Заправо, на овом нивоу такмичења не плашим се ниједног нападача“, храбри себе и саиграче Венсан Компани, капитен првака Енглеске.

Први сусрет осмине финала Лиге шампиона на програму је у уторак од 20.45 у Манчестеру и нема сумње да га екипа Мануела Пелегринија дочекује у бољем расположењу. Најпре због две везане првенствене победе (Стоук 4:1, Њукасл 5:0), али и чињенице да су Каталонци за викенд посрнули против Малаге (0:1).
„Биће нам то трећи међусобни сусрет за годину дана и стварно немамо чега да се плашимо. Барса је специјалан тим, има специјалне играче, али сматрам да они нису способни да нас муче цео меч. У том смислу теже нам је било недавно против Стоука у гостима. Овде је другачије, јер играчи Барселоне су такви да могу да преломе утакмицу у секунди. Као ниједна друга екипа на свету, Каталонци имају толико добрих појединаца способних да магичним потезом реше утакмицу“.

Оно што не иде наруку фудбалерима Манчестер Ситију је чињеница да никад од постанка клуба нису успели да се пробију у четвртфинале Лиге шампиона.
„Вратили смо се у трку за титулу у Прмеијер лиги, борићемо се у Лиги шампиона да одемо што даље. Историја овог клуба показује да у минулих шест година у непрекидно напредујемо. Само је питање времена кад ћемо се пробити у завршницу. Лига шампиона је такво такмичење да не морате, као у првенству да победите 30 утакмица да бисте били најбољи, можда укупно десет тријумфа буде довољно за наслова првака Европе“, закључио је Компани.

Коментари / 0

Оставите коментар