Groznica LŠ trese Siti!

Ma kakva Barsa, teže nam je bilo protiv Stouka! „Ne plašim se nijednog napadača“, poručuje Vensan Kompani pred sudar Sitija i Katalonaca.

Fudbal 24.02.2015 | 10:40
Groznica LŠ trese Siti!

Prošle godine 2:0 na Etihadu i 2:1 na Nou Kampu, uz utisak da je u prvom meču sudija malo pogurao Barselonu do pobede, a ove, ponovo u osmini finala Lige šampiona, Mančester Siti traži osvetu za lanjsku eliminaciju i uzda se u činjenicu da je naprasno popravio formu u Premijer ligi. Čak se Građani busaju u grudi pošto su „bacili petardu“ u mrežu Njukasla i kažu da im kolena ne drhte iako je ove sezone retko ko uspeo da zaustavi napadački trio Katalonaca Lionel Mesi - Nejmar - Luis Suarez.
„Strah? Ne, ne osećamo ga, niti se plašimo Barselone. Zapravo, na ovom nivou takmičenja ne plašim se nijednog napadača“, hrabri sebe i saigrače Vensan Kompani, kapiten prvaka Engleske.

Prvi susret osmine finala Lige šampiona na programu je u utorak od 20.45 u Mančesteru i nema sumnje da ga ekipa Manuela Pelegrinija dočekuje u boljem raspoloženju. Najpre zbog dve vezane prvenstvene pobede (Stouk 4:1, Njukasl 5:0), ali i činjenice da su Katalonci za vikend posrnuli protiv Malage (0:1).
„Biće nam to treći međusobni susret za godinu dana i stvarno nemamo čega da se plašimo. Barsa je specijalan tim, ima specijalne igrače, ali smatram da oni nisu sposobni da nas muče ceo meč. U tom smislu teže nam je bilo nedavno protiv Stouka u gostima. Ovde je drugačije, jer igrači Barselone su takvi da mogu da prelome utakmicu u sekundi. Kao nijedna druga ekipa na svetu, Katalonci imaju toliko dobrih pojedinaca sposobnih da magičnim potezom reše utakmicu“.

Ono što ne ide naruku fudbalerima Mančester Sitiju je činjenica da nikad od postanka kluba nisu uspeli da se probiju u četvrtfinale Lige šampiona.
„Vratili smo se u trku za titulu u Prmeijer ligi, borićemo se u Ligi šampiona da odemo što dalje. Istorija ovog kluba pokazuje da u minulih šest godina u neprekidno napredujemo. Samo je pitanje vremena kad ćemo se probiti u završnicu. Liga šampiona je takvo takmičenje da ne morate, kao u prvenstvu da pobedite 30 utakmica da biste bili najbolji, možda ukupno deset trijumfa bude dovoljno za naslova prvaka Evrope“, zaključio je Kompani.

Komentari / 0

Ostavite komentar