Анализа: Гдје су нестали шпански голгетери?!

Адуриц најефикаснији Шпанац у лигама петице! Само је натурализовани Дијего Коста испред шпица Атлетик Билба, везиста Ситија на трећем месту, међу 11 нема Љорентеа, Солдада, Негреда, Мићуа, Алкасера....

Фудбал 24.02.2015 | 09:40
Анализа: Гдје су нестали шпански голгетери?!

Пре неколико година су Фернандо Торес и Давид Виља били међу пет најбољих шпицева планете, Шпанци су могли да се диче својим нападачким тандемом, а и голгетерском цртом других шпицева из њихове земље. Селектор Фурије Висенте дел Боске је имао слатке муке и за трећег нападача могао да бира и између Фернанда Љорентеа, Роберта Солдада, Алвара Негреда. Али су се ствари озбиљно промениле.

Сада је Ариц Адуриц најефикаснији нападач шпанског порекла у лигама петице, а постигао је само девет голова ове сезоне. Испред њега је само Дијего Коста, ако желите да рачунате натурализованог Бразилца који је тек са 19 година заиграо на Пиринејима.

Иза нападача Атлетик Билбаа и Челсија је везиста Манчестер Ситија Давид Силва са такође девет голова, али на више утакмица, исти број голова имају и Еспањолов Серхио Гарсија и офанзивац Наполија Хозе Каљехон.

Међу првих 11 играча нема ни Фернанда Љорентеа, ни Алвара Негреда, ни у Тотенхему екстремно неефикасног Роберта Солдада, ни талентованог новог репрезентативца Шпаније Пака Алкасера, ни доскорашњег хита Премијер лиге, а сада играча Наполија Мићуа.

Алармантна ситуација, а Еуро 2016 је све ближе, изледа да Дел Боске више неће имати слатке муке.

Коментари / 0

Оставите коментар