Analiza: Gdje su nestali španski golgeteri?!

Aduric najefikasniji Španac u ligama petice! Samo je naturalizovani Dijego Kosta ispred špica Atletik Bilba, vezista Sitija na trećem mestu, među 11 nema Ljorentea, Soldada, Negreda, Mićua, Alkasera....

Fudbal 24.02.2015 | 09:40
Analiza: Gdje su nestali španski golgeteri?!

Pre nekoliko godina su Fernando Tores i David Vilja bili među pet najboljih špiceva planete, Španci su mogli da se diče svojim napadačkim tandemom, a i golgeterskom crtom drugih špiceva iz njihove zemlje. Selektor Furije Visente del Boske je imao slatke muke i za trećeg napadača mogao da bira i između Fernanda Ljorentea, Roberta Soldada, Alvara Negreda. Ali su se stvari ozbiljno promenile.

Sada je Aric Aduric najefikasniji napadač španskog porekla u ligama petice, a postigao je samo devet golova ove sezone. Ispred njega je samo Dijego Kosta, ako želite da računate naturalizovanog Brazilca koji je tek sa 19 godina zaigrao na Pirinejima.

Iza napadača Atletik Bilbaa i Čelsija je vezista Mančester Sitija David Silva sa takođe devet golova, ali na više utakmica, isti broj golova imaju i Espanjolov Serhio Garsija i ofanzivac Napolija Hoze Kaljehon.

Među prvih 11 igrača nema ni Fernanda Ljorentea, ni Alvara Negreda, ni u Totenhemu ekstremno neefikasnog Roberta Soldada, ni talentovanog novog reprezentativca Španije Paka Alkasera, ni doskorašnjeg hita Premijer lige, a sada igrača Napolija Mićua.

Alarmantna situacija, a Euro 2016 je sve bliže, izleda da Del Boske više neće imati slatke muke.

Komentari / 0

Ostavite komentar