Шапоњић: Гробари, без бриге, побјеђиваћемо као јесенас!

„Не спорим да је контакт постојао, али није био толиког интензитета да би се досудио прекршај“, каже млади нападач Партизана поводом спорне ситуације на коју се жале из табора Вождовца.

Фудбал 24.02.2015 | 08:40
Шапоњић: Гробари, без бриге, побјеђиваћемо као јесенас!

Руком ме је одгурнуо са леђа и бацио на земљу. Разочаран је Данило Николић одлуком судије Срђана Јовановића да његов контакт са младим нападачем Партизана Иваном Шапоњићем не санкционише прекршајем,у ситуацији која је претходила изједначујућем голу црно-белих на пролећној премијери са Вождовцем.

С друге стране, омладински репрезентативац Србије који је само седам минута по уласку на терен одузео лопту првотимцу Змајева тврди да у његовој акцији није било ничег спорног, иако на Душановцу имају апсолутно другачије погледе.

„Имам осећај да је Николић једва чекао да га дотакнем, па да падне. Не спорим да је контакт између нас двојице постојао, али вас уверавам да он није био толиког интензитета да би арбитар пресудио у корсит гостију. Уосталом, противнички играч је још у тренутку док сам трчао ка лопти непрестано тражио контакт, надајући се да ће судија да свира, али није. По мом суду, није било материјала да се огласи“, сецира спорну ситуацију Иван Шапоњић.

То што је одузео лопту Николићу и приморао Станимировића да затресе Супићеву мрежу и тако спаси бод лидеру Суперлиге слаба је утеха Ивану Шапоњићу.
„Осећај кад смо затресли мрежу и кад славимо заједно са навијачима је феноменалан, али иако смо се спасили пораза, не можемо да будемо задовољни. Јер, Партизан мора да побеђује. Свуда и увек. Тако су нас учили у млађим категоријама и логично је што не могу до краја ни да се радујем голу који сам наместио“.

Попут струке и навијача, жали и млади шпиц што су црно-бели од - чинило се - комотних 2:1 дошли у позицију да стрепе за исход (3:3).
„Имали смо шансе да на време преломимо сусрет у нашу корист. Сјајне прилике за Којића, Нинковића, Живковића... Но, добро. Ако није ушло јуче, ваљда ће ући на следећој утакмици. Како време буде одмицало, тако ћемо сви подесити нишанске справе и верујем заређати серију победа као јесенас“.

Шапоњић је изнанада избио у гро план, пошто су одласци Данка Лазовића и Петра Шкулетића у смирај прелазног рока промовисали Немању Којића и њега у јдине опције у шпицу Николићевог тима. Он тврди да је способан да издржи притисак јурањеве за титулом.
„Нису ми стране прилике у првом тиму Партизана, јер сам тренирао јесенас и стрпљиво чекао шансу. А пошто ћу је сад чешће добијати сигуран сам да сам спреман да играм на нивоу који захтева овај клуб. Спреман и физички, али и психички, да постижем голове и водим екипу ка освајању титуле“, кипти од самопоуздање момак из Нове Вароши, који рачунајући и суботњих 12 има тек 25 минута у дресу првог тима Партизана на званичним утакмицама.

Коментари / 0

Оставите коментар