Šaponjić: Grobari, bez brige, pobjeđivaćemo kao jesenas!

„Ne sporim da je kontakt postojao, ali nije bio tolikog intenziteta da bi se dosudio prekršaj“, kaže mladi napadač Partizana povodom sporne situacije na koju se žale iz tabora Voždovca.

Fudbal 24.02.2015 | 08:40
Šaponjić: Grobari, bez brige, pobjeđivaćemo kao jesenas!

Rukom me je odgurnuo sa leđa i bacio na zemlju. Razočaran je Danilo Nikolić odlukom sudije Srđana Jovanovića da njegov kontakt sa mladim napadačem Partizana Ivanom Šaponjićem ne sankcioniše prekršajem,u situaciji koja je prethodila izjednačujućem golu crno-belih na prolećnoj premijeri sa Voždovcem.

S druge strane, omladinski reprezentativac Srbije koji je samo sedam minuta po ulasku na teren oduzeo loptu prvotimcu Zmajeva tvrdi da u njegovoj akciji nije bilo ničeg spornog, iako na Dušanovcu imaju apsolutno drugačije poglede.

„Imam osećaj da je Nikolić jedva čekao da ga dotaknem, pa da padne. Ne sporim da je kontakt između nas dvojice postojao, ali vas uveravam da on nije bio tolikog intenziteta da bi arbitar presudio u korsit gostiju. Uostalom, protivnički igrač je još u trenutku dok sam trčao ka lopti neprestano tražio kontakt, nadajući se da će sudija da svira, ali nije. Po mom sudu, nije bilo materijala da se oglasi“, secira spornu situaciju Ivan Šaponjić.

To što je oduzeo loptu Nikoliću i primorao Stanimirovića da zatrese Supićevu mrežu i tako spasi bod lideru Superlige slaba je uteha Ivanu Šaponjiću.
„Osećaj kad smo zatresli mrežu i kad slavimo zajedno sa navijačima je fenomenalan, ali iako smo se spasili poraza, ne možemo da budemo zadovoljni. Jer, Partizan mora da pobeđuje. Svuda i uvek. Tako su nas učili u mlađim kategorijama i logično je što ne mogu do kraja ni da se radujem golu koji sam namestio“.

Poput struke i navijača, žali i mladi špic što su crno-beli od - činilo se - komotnih 2:1 došli u poziciju da strepe za ishod (3:3).
„Imali smo šanse da na vreme prelomimo susret u našu korist. Sjajne prilike za Kojića, Ninkovića, Živkovića... No, dobro. Ako nije ušlo juče, valjda će ući na sledećoj utakmici. Kako vreme bude odmicalo, tako ćemo svi podesiti nišanske sprave i verujem zaređati seriju pobeda kao jesenas“.

Šaponjić je iznanada izbio u gro plan, pošto su odlasci Danka Lazovića i Petra Škuletića u smiraj prelaznog roka promovisali Nemanju Kojića i njega u jdine opcije u špicu Nikolićevog tima. On tvrdi da je sposoban da izdrži pritisak juranjeve za titulom.
„Nisu mi strane prilike u prvom timu Partizana, jer sam trenirao jesenas i strpljivo čekao šansu. A pošto ću je sad češće dobijati siguran sam da sam spreman da igram na nivou koji zahteva ovaj klub. Spreman i fizički, ali i psihički, da postižem golove i vodim ekipu ka osvajanju titule“, kipti od samopouzdanje momak iz Nove Varoši, koji računajući i subotnjih 12 ima tek 25 minuta u dresu prvog tima Partizana na zvaničnim utakmicama.

Komentari / 0

Ostavite komentar