Рио: Ферер и Ерани покупили трофеје!

Шпански тенисер Давид Ферер освојио је титулу у Рио де Жанеиру, убедљивом победом над Италијаном Фабиом Фоњинијем у финалу. Италијанка Сара Ерани освојила је титулу на WТА турниру у Рио де Жанеиру, пошто је у финалу савладала Ану Шмиедлову са 7:6, 6:1.

Тенис 23.02.2015 | 17:40
Рио: Ферер и Ерани покупили трофеје!

Ферер је одиграо одличан меч и славио резултатом 6:2, 6:3 после нешто више од 80 минута игре.

Давид, који је остварио и осму победу над Италијаном у исто толико међусобних сусрета, освојио је већ други трофеј у овој сезони, а укупно 23. у каријери. Он је пре тога био најбољи у Дохи, када је надиграо Томаша Бердиха у финалу.

Фоњини није успео да понови партију из полуфинала, када је елиминисао Рафаела Надала, а осим умора ово је био један од оних дана када се Фабију није играо тенис.

У прва три гема није било превише узбуђења, а већ у четвртом Ферер је искористио тек четврту брејк лопту и повео са 3:1. Први сет тада је одлучен – Шпанац је нанизао све гемове до краја и повео са 1-0.

Идентична ситуација виђена је у другом сету – Ферер поново прави брејк за 3:1, а онда лагано долази до четири гема предности. Ипак, Фоњини се опустио вратио један брејк, али није могао до потпуног преокрета – 6:2, 6:3.

Ферер је меч завршио са 15 директних поена и 14 неизнуђених грешака, док је Фоњини имао исти број винера као свој ривал, али и чак 29 грешака.

Турнир у Рију игран је за наградни фонд од 1.548.755 долара.

Шмиедлова, која никада до сада није прошла четвртфинале на неком WТА турниру, пружила је одличан отпор Ерани, али је изгубила после скоро два сата игре.

Сара је тако стигла до осме титуле у каријери, прве после 2013. године и тријумфа у мексичком Акапулку.

„Увек је посебно освојити турнир. Било је сјајно и одавде носим само лепе успомене. Овај трофеј даје ми много самопоуздања, надам се да ће ми помоћи у будућим турнирима“, рекла је Ерани.

Италијанка је први сет решила тек после тај брејка, а тада је и преломила меч, пошто је у другом изгубила само један гем.

„Први сет био је тежак, играле смо више од сат времена. Добро смо се бориле – она је играла снажно и није ми ништа давала. Било је ово први пут да играм против ње, па ми је требало времена да нађем праву тактику. Срећна сам што сам извукла тај сет јер је у другом све ишло на моју страну. Мислим да сам била психички јача на крају“, додала је Ереани.

Њена противница била превише разичарана поразом.

„Она се сјајно кретала и одлична је играчица. Играла сам веома добар тенис у првом сету, други је био лошији, али сам много срећна што сам се нашла у финалу“, казала је Шмиедлова.

Ерани, која је некада била пета на свету, после овог тријуфа скочиће са 16. на 12. место на WТА листи.

Коментари / 0

Оставите коментар