Rio: Ferer i Erani pokupili trofeje!

Španski teniser David Ferer osvojio je titulu u Rio de Žaneiru, ubedljivom pobedom nad Italijanom Fabiom Fonjinijem u finalu. Italijanka Sara Erani osvojila je titulu na WTA turniru u Rio de Žaneiru, pošto je u finalu savladala Anu Šmiedlovu sa 7:6, 6:1.

Tenis 23.02.2015 | 17:40
Rio: Ferer i Erani pokupili trofeje!

Ferer je odigrao odličan meč i slavio rezultatom 6:2, 6:3 posle nešto više od 80 minuta igre.

David, koji je ostvario i osmu pobedu nad Italijanom u isto toliko međusobnih susreta, osvojio je već drugi trofej u ovoj sezoni, a ukupno 23. u karijeri. On je pre toga bio najbolji u Dohi, kada je nadigrao Tomaša Berdiha u finalu.

Fonjini nije uspeo da ponovi partiju iz polufinala, kada je eliminisao Rafaela Nadala, a osim umora ovo je bio jedan od onih dana kada se Fabiju nije igrao tenis.

U prva tri gema nije bilo previše uzbuđenja, a već u četvrtom Ferer je iskoristio tek četvrtu brejk loptu i poveo sa 3:1. Prvi set tada je odlučen – Španac je nanizao sve gemove do kraja i poveo sa 1-0.

Identična situacija viđena je u drugom setu – Ferer ponovo pravi brejk za 3:1, a onda lagano dolazi do četiri gema prednosti. Ipak, Fonjini se opustio vratio jedan brejk, ali nije mogao do potpunog preokreta – 6:2, 6:3.

Ferer je meč završio sa 15 direktnih poena i 14 neiznuđenih grešaka, dok je Fonjini imao isti broj vinera kao svoj rival, ali i čak 29 grešaka.

Turnir u Riju igran je za nagradni fond od 1.548.755 dolara.

Šmiedlova, koja nikada do sada nije prošla četvrtfinale na nekom WTA turniru, pružila je odličan otpor Erani, ali je izgubila posle skoro dva sata igre.

Sara je tako stigla do osme titule u karijeri, prve posle 2013. godine i trijumfa u meksičkom Akapulku.

„Uvek je posebno osvojiti turnir. Bilo je sjajno i odavde nosim samo lepe uspomene. Ovaj trofej daje mi mnogo samopouzdanja, nadam se da će mi pomoći u budućim turnirima“, rekla je Erani.

Italijanka je prvi set rešila tek posle taj brejka, a tada je i prelomila meč, pošto je u drugom izgubila samo jedan gem.

„Prvi set bio je težak, igrale smo više od sat vremena. Dobro smo se borile – ona je igrala snažno i nije mi ništa davala. Bilo je ovo prvi put da igram protiv nje, pa mi je trebalo vremena da nađem pravu taktiku. Srećna sam što sam izvukla taj set jer je u drugom sve išlo na moju stranu. Mislim da sam bila psihički jača na kraju“, dodala je Ereani.

Njena protivnica bila previše razičarana porazom.

„Ona se sjajno kretala i odlična je igračica. Igrala sam veoma dobar tenis u prvom setu, drugi je bio lošiji, ali sam mnogo srećna što sam se našla u finalu“, kazala je Šmiedlova.

Erani, koja je nekada bila peta na svetu, posle ovog trijufa skočiće sa 16. na 12. mesto na WTA listi.

Komentari / 0

Ostavite komentar