Ноле у Дубаију, Јелена у Дохи

Сунчани Дубаи следећа је станица најбољих тенисера света. На турниру у Уједињеним Арапским Емиратима појавиће се тројица од четворице најбољих играча на свету (недостаје само Рафаел Надал), а у Дохи ће се такмичити даме.

Тенис 23.02.2015 | 20:20
Ноле у Дубаију, Јелена у Дохи

Поред браниоца трофеја Роџера Федерера највећи фаворити за освајање трофеја су први рекет света Новак Ђоковић, који се после тријумфа у Мелбурну, враћа на терен и Енди Мареј, четрвти на АТП листи.

Српски тенисер ће се на старту састати са Канађанином Вашеком Поспишилом. У другом колу Ноле иде на бољег из меча Андреј Голубјев - квалификант, а у његовом делу жреба су још Томаш Бердих, Ернестс Гулбис, Фелисијано Лопез...

Федерер, који је постављен за другог носиоца, одбрану титуле почиње дуелом са Русом Михаилом Јужњим, а пројекцијом жреба у полуфиналу га чека Мареј.

Турнир у Емиратима игра се од 1993. и за наградни фонд од 2.503.810 долара. Федерер је са шест освојених титула рекордер, док је Ђоковић четири пута био најбољи, последњи пут 2013. године.

У комшилуку, односно у Дохи ове недеље на програму је јако такмичење у конкуренцији дама. Први носилац је Петра Квитова, други победница Дубаија и бранилац трофеја Симона Халеп, трећи Каролина Вознијацки, четврти Агњешка Радвањска...

На турниру у Катару учествоваће и Јелена Јанковић, која ће покушати да поправи катастрофалну слику са старта сезоне. Она ће у првом колу играти против квалификанткиње. Наградни фонд је 731.000 долара.

Коментари / 0

Оставите коментар