Nole u Dubaiju, Jelena u Dohi

Sunčani Dubai sledeća je stanica najboljih tenisera sveta. Na turniru u Ujedinjenim Arapskim Emiratima pojaviće se trojica od četvorice najboljih igrača na svetu (nedostaje samo Rafael Nadal), a u Dohi će se takmičiti dame.

Tenis 23.02.2015 | 20:20
Nole u Dubaiju, Jelena u Dohi

Pored branioca trofeja Rodžera Federera najveći favoriti za osvajanje trofeja su prvi reket sveta Novak Đoković, koji se posle trijumfa u Melburnu, vraća na teren i Endi Marej, četrvti na ATP listi.

Srpski teniser će se na startu sastati sa Kanađaninom Vašekom Pospišilom. U drugom kolu Nole ide na boljeg iz meča Andrej Golubjev - kvalifikant, a u njegovom delu žreba su još Tomaš Berdih, Ernests Gulbis, Felisijano Lopez...

Federer, koji je postavljen za drugog nosioca, odbranu titule počinje duelom sa Rusom Mihailom Južnjim, a projekcijom žreba u polufinalu ga čeka Marej.

Turnir u Emiratima igra se od 1993. i za nagradni fond od 2.503.810 dolara. Federer je sa šest osvojenih titula rekorder, dok je Đoković četiri puta bio najbolji, poslednji put 2013. godine.

U komšiluku, odnosno u Dohi ove nedelje na programu je jako takmičenje u konkurenciji dama. Prvi nosilac je Petra Kvitova, drugi pobednica Dubaija i branilac trofeja Simona Halep, treći Karolina Voznijacki, četvrti Agnješka Radvanjska...

Na turniru u Kataru učestvovaće i Jelena Janković, koja će pokušati da popravi katastrofalnu sliku sa starta sezone. Ona će u prvom kolu igrati protiv kvalifikantkinje. Nagradni fond je 731.000 dolara.

Komentari / 0

Ostavite komentar