Ух, какве оптужбе! Бивши играч Парме: Дрогирали су нас!

Некадашњи фудбалер Парме, Аргентинац, Матијас Алмеида у својој аутобиографији открио је шокантне податке о сумњивим утакмицама и о допингу у италијанском фудбалу. "Питали су нас из Роме да их пустимо, јер су играли за титулу".

Фудбал 23.02.2015 | 22:20
Ух, какве оптужбе! Бивши играч Парме: Дрогирали су нас!

Изгледа да ових дана све лоше вести из италијанског фудбала имају везе са Пармом.

Након што је наговештено да би Парма због великог дуга (око 200 милиона евра) могла да буде избачена из Серије А, ево новог скандала у најави.

Бивши фудбалер тог клуба, Аргентинац Матијас Алмеида објавио је аутобиографију "Живот и душа" у којој је открио да јеу његово време (2000-2002.) фудбалерима даван допинг, као и да је одиграо сумњив меч против Роме, који је одлучивао о титули.

"Док сам играо за Парму, пред утакмице су нам давани неки витамскински коктели, бар су нам тако говорили. Али, кад бих истрчао на терен могао би да скочим неколико метара у вис! Нисмо знали тачно шта је то, фудбалери не постављају питања", написао је Алмеида и наставио:
"Али, морамо да се запитамо шта је узрок смрти појединих играча, које је издало срце, разноразне повреде које су потом наступиле. Мислим да је то последица свих тих 'ствари' које су нам даване".

Поглавље књиге које ће, свакако, изазвати разноразне коментаре је и оно у којем је писао о утакмиици против Роме, на крају сезоне 2000/01. која је, испоставиће се, "вучици" донела титулу. Рома је победила 3:1 и успела је да одоли Јувентусу.

"Пред утакмицу неколико саиграча из Парме нам је пренело информацију да су нас играчи Роме питали да их пустимо да победе. Рекли су да нама та утакмица ништа не доноси и да треба да нам буде свеједно. Ја сам одбио, као и већина саиграча. Али, на терену могло се приметити да поједини играчи Парме не трече онако како су нас на то навикли. То ме је изнервирало и тражио сам да будем замењен. Отишао сам у свлачионицу. Да ли су неки добили новац за то? Не знам, они су то звали 'услугом'", открио је Алмеида.

Он је играо и за Лацио, милански Интер и Брешу. Признао је да је имао великих проблема са алкохолом док је играо за Интер.

"Током целе каријере пушио сам десет цигарета дневно. Пио сам и алкохол и он ми је створио проблеме. На тренингу бих све те отрове 'спржио', али нисам водио рачуна, нисам имао меру у свему томе. Једном сам у Аргентини попио пет литара вина, као да сам пио сок и био сам у коми. Да бих то избацио из себе, трчао сам километрима, док није свануло... Када сам се вратио, лекар се побринуо за мене. Да се то тада сазнало у Интеру избио би велики скандал. Сећам се да сам потом заспао, а када сам се пробудио цела моја фамилија је била поред кревета. Мислио сам да су дошли на моју сахрану".

Коментари / 0

Оставите коментар