Uh, kakve optužbe! Bivši igrač Parme: Drogirali su nas!

Nekadašnji fudbaler Parme, Argentinac, Matijas Almeida u svojoj autobiografiji otkrio je šokantne podatke o sumnjivim utakmicama i o dopingu u italijanskom fudbalu. "Pitali su nas iz Rome da ih pustimo, jer su igrali za titulu".

Fudbal 23.02.2015 | 22:20
Uh, kakve optužbe! Bivši igrač Parme: Drogirali su nas!

Izgleda da ovih dana sve loše vesti iz italijanskog fudbala imaju veze sa Parmom.

Nakon što je nagovešteno da bi Parma zbog velikog duga (oko 200 miliona evra) mogla da bude izbačena iz Serije A, evo novog skandala u najavi.

Bivši fudbaler tog kluba, Argentinac Matijas Almeida objavio je autobiografiju "Život i duša" u kojoj je otkrio da jeu njegovo vreme (2000-2002.) fudbalerima davan doping, kao i da je odigrao sumnjiv meč protiv Rome, koji je odlučivao o tituli.

"Dok sam igrao za Parmu, pred utakmice su nam davani neki vitamskinski kokteli, bar su nam tako govorili. Ali, kad bih istrčao na teren mogao bi da skočim nekoliko metara u vis! Nismo znali tačno šta je to, fudbaleri ne postavljaju pitanja", napisao je Almeida i nastavio:
"Ali, moramo da se zapitamo šta je uzrok smrti pojedinih igrača, koje je izdalo srce, raznorazne povrede koje su potom nastupile. Mislim da je to posledica svih tih 'stvari' koje su nam davane".

Poglavlje knjige koje će, svakako, izazvati raznorazne komentare je i ono u kojem je pisao o utakmiici protiv Rome, na kraju sezone 2000/01. koja je, ispostaviće se, "vučici" donela titulu. Roma je pobedila 3:1 i uspela je da odoli Juventusu.

"Pred utakmicu nekoliko saigrača iz Parme nam je prenelo informaciju da su nas igrači Rome pitali da ih pustimo da pobede. Rekli su da nama ta utakmica ništa ne donosi i da treba da nam bude svejedno. Ja sam odbio, kao i većina saigrača. Ali, na terenu moglo se primetiti da pojedini igrači Parme ne treče onako kako su nas na to navikli. To me je iznerviralo i tražio sam da budem zamenjen. Otišao sam u svlačionicu. Da li su neki dobili novac za to? Ne znam, oni su to zvali 'uslugom'", otkrio je Almeida.

On je igrao i za Lacio, milanski Inter i Brešu. Priznao je da je imao velikih problema sa alkoholom dok je igrao za Inter.

"Tokom cele karijere pušio sam deset cigareta dnevno. Pio sam i alkohol i on mi je stvorio probleme. Na treningu bih sve te otrove 'spržio', ali nisam vodio računa, nisam imao meru u svemu tome. Jednom sam u Argentini popio pet litara vina, kao da sam pio sok i bio sam u komi. Da bih to izbacio iz sebe, trčao sam kilometrima, dok nije svanulo... Kada sam se vratio, lekar se pobrinuo za mene. Da se to tada saznalo u Interu izbio bi veliki skandal. Sećam se da sam potom zaspao, a kada sam se probudio cela moja familija je bila pored kreveta. Mislio sam da su došli na moju sahranu".

Komentari / 0

Ostavite komentar