Реалу Куп круна против Барсе!

Кошаркаши Реала освојили су шпански Куп краља пошто су у финалу савладали Барселону са 77:71 (18:21, 23:21, 23:15, 13:14) на Канарским острвима.

Кошарка 23.02.2015 | 14:40
Реалу Куп круна против Барсе!

Шпански великани су одиграли сјајну утакмицу, са не баш добрим процентима шута, али са бројим атрактивним потезима у којима је предњачио препорођени Андрес Ноћиони са три НБА блокаде Плајсу, Лампеу и Олесону.

Резултатска клацкалица обележила је три четвртине, победник није могао да се наслути до драматичног финиша, иако је Реал чувао вођство целу последњу деоницу у којој је било и 71:71.

Од тог тренутка Барса више није постигла ниједан кош, а у конфузији је у јунака израстио Серхио "Ел Ћаћо" Родригез који је имао кључно полагање за освајање трофеја.

За МВП-ја је проглашен Руди Фернандез, који је у битним тренуцима подигао ниво игре и финале завршио са 16 поена, пет асистенција и четири скока, а пратили су га већ поменути, сјајни Ноћиони (седам скокова), Родригез (по четири асистенција и скока) и Ајон (седам скокова) са по 10 поена.

Барселону је предводио одлични Анте Томић са дабл-даблом од 25 поена и 11 скокова за чак индекс корисности 40, док су Томаш Саторански и Џастин Доелман додали по 11 поена.

Коментари / 0

Оставите коментар