Realu Kup kruna protiv Barse!

Košarkaši Reala osvojili su španski Kup kralja pošto su u finalu savladali Barselonu sa 77:71 (18:21, 23:21, 23:15, 13:14) na Kanarskim ostrvima.

Košarka 23.02.2015 | 14:40
Realu Kup kruna protiv Barse!

Španski velikani su odigrali sjajnu utakmicu, sa ne baš dobrim procentima šuta, ali sa brojim atraktivnim potezima u kojima je prednjačio preporođeni Andres Noćioni sa tri NBA blokade Plajsu, Lampeu i Olesonu.

Rezultatska klackalica obeležila je tri četvrtine, pobednik nije mogao da se nasluti do dramatičnog finiša, iako je Real čuvao vođstvo celu poslednju deonicu u kojoj je bilo i 71:71.

Od tog trenutka Barsa više nije postigla nijedan koš, a u konfuziji je u junaka izrastio Serhio "El Ćaćo" Rodrigez koji je imao ključno polaganje za osvajanje trofeja.

Za MVP-ja je proglašen Rudi Fernandez, koji je u bitnim trenucima podigao nivo igre i finale završio sa 16 poena, pet asistencija i četiri skoka, a pratili su ga već pomenuti, sjajni Noćioni (sedam skokova), Rodrigez (po četiri asistencija i skoka) i Ajon (sedam skokova) sa po 10 poena.

Barselonu je predvodio odlični Ante Tomić sa dabl-dablom od 25 poena i 11 skokova za čak indeks korisnosti 40, dok su Tomaš Satoranski i Džastin Doelman dodali po 11 poena.

Komentari / 0

Ostavite komentar