Настављено суђење Мирославу Мишковићу

Власнику Делта холдинга Мирославу Мишковићу, власнику Нибенс групе Милу Ђурашковићу и осталим оптуженима настављено је суђење пред Специјалним суд.

Србија 23.02.2015 | 10:55
Настављено суђење Мирославу Мишковићу

Они су оптужени за злоупотребе у предузећу за производњу мазива ФАМ из Крушевца, путарским фирмама и утају пореза.

Суђење је настављено изношењем уводних излагања адвоката одбране и очекује се да ће уводне речи изнети и бранилац Мишковића адвокат Зденко Томановић.

Председавјући судија судског већа Маја Илић, због обимног поступка и великог броја оптужених, ограничила је време за уводна излагања на сат времена.

Суђење пред новим судским већем, по обједињеним оптужницама почело је испочетка 10. фебруара и тада су сви оптужени поново негирали кривицу.

У спојеном поступку терети се 15 особа: Мирослав Мишковић, његов син Марко, Мило Ђурашковић, Дејан Јефтић, Ристо Ристић, Бора Јелић, Бранислав Јовановић, Љиљана Костић, Срђан Филиповић, Милутин Гашевић, Зоран Михаиловић, Здравко Рашо, Предраг Филиповић, Живојин Петровић и Јадранка Бадрић.

По оптужници за злупотребе у ФАМ-у, уз Ђурашковића, још седам особа терети се да су то предузеће оштетиле за 3,3 милијарде динара, као и да су ђурашковићу као власнику корпорације "Шер" омогућиле противправну корист од 1,7 милијарде динара.

По оптужници за злоупотребе у путарским предузећима, на оптуженичкој клупи су Ђурашковцих, Мирослав Мишковцих и још девет оптужених.

Оптужница их терети да су од 2005. до 2010. године путарска предузећа, из којих су незаконито извлачили новац, оштетили за 16,95 милијарди динара, а утајом пореза буџет за 472 милиона динара.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

сирогојно

23.02.2015 11:19

Ста се бламирају кад га неце и не смију осудит...зиви били па видјели

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

23.02.2015 15:58

Засто му сад суде кад му не могу ниста?

ОДГОВОРИТЕ