Nastavljeno suđenje Miroslavu Miškoviću

Vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću, vlasniku Nibens grupe Milu Đuraškoviću i ostalim optuženima nastavljeno je suđenje pred Specijalnim sud.

Srbija 23.02.2015 | 10:55
Nastavljeno suđenje Miroslavu Miškoviću

Oni su optuženi za zloupotrebe u preduzeću za proizvodnju maziva FAM iz Kruševca, putarskim firmama i utaju poreza.

Suđenje je nastavljeno iznošenjem uvodnih izlaganja advokata odbrane i očekuje se da će uvodne reči izneti i branilac Miškovića advokat Zdenko Tomanović.

Predsedavjući sudija sudskog veća Maja Ilić, zbog obimnog postupka i velikog broja optuženih, ograničila je vreme za uvodna izlaganja na sat vremena.

Suđenje pred novim sudskim većem, po objedinjenim optužnicama počelo je ispočetka 10. februara i tada su svi optuženi ponovo negirali krivicu.

U spojenom postupku tereti se 15 osoba: Miroslav Mišković, njegov sin Marko, Milo Đurašković, Dejan Jeftić, Risto Ristić, Bora Jelić, Branislav Jovanović, Ljiljana Kostić, Srđan Filipović, Milutin Gašević, Zoran Mihailović, Zdravko Rašo, Predrag Filipović, Živojin Petrović i Jadranka Badrić.

Po optužnici za zlupotrebe u FAM-u, uz Đuraškovića, još sedam osoba tereti se da su to preduzeće oštetile za 3,3 milijarde dinara, kao i da su đuraškoviću kao vlasniku korporacije "Šer" omogućile protivpravnu korist od 1,7 milijarde dinara.

Po optužnici za zloupotrebe u putarskim preduzećima, na optuženičkoj klupi su Đuraškovcih, Miroslav Miškovcih i još devet optuženih.

Optužnica ih tereti da su od 2005. do 2010. godine putarska preduzeća, iz kojih su nezakonito izvlačili novac, oštetili za 16,95 milijardi dinara, a utajom poreza budžet za 472 miliona dinara.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

sirogojno

23.02.2015 11:19

Sta se blamiraju kad ga nece i ne smiju osudit...zivi bili pa vidjeli

ODGOVORITE
Name

Md

23.02.2015 15:58

Zasto mu sad sude kad mu ne mogu nista?

ODGOVORITE