Родитељи бебе пронађене у парку "под лупом"

Девојчива стара око 15 месеци, која је пронађена у суботу увече сама у парку на Канаревом брду у Београду, смештена је у Центар за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској. Иако су се родитељи појавили одмах по пријему детета у ову установу, оно им неће бити враћено док се не утврди да ли је евентуално реч о занемаривању или о тренутку непажње.

Србија 23.02.2015 | 08:08
Родитељи бебе пронађене у парку "под лупом"

Овај случај, који је привукао велику пажњу јавности, догодио се у близини игралишта које дели улице Ивана Мичурина и Канарево брдо око 19 часова пре две вечери. Комшије из оближњих зграда приметиле су девојчицу како стоји сама поред пса луталице. Забринути за њу, одмах су позвали полицију, а један од савесних суграђана побринуо се за дете до доласка надлежних органа.

- Приметио сам је како мази пса. Сусрели смо се на стази која долази са улице - прича Јоца са Канаревог брда. - Нас петоро-шесторо се окупило око ње. Одвео сам је кући да не буде напољу док се не појави полиција. Понудио сам је дечјом кашом и чоколадицом, што смо имали код куће. Девојчица није изгледала занемерано, била је лепо обучена.

Како сазнајемо, родитељи изгубљене девојчице су странци. Мајка је Рускиња, а отац Бугарин. Они су се појавили убрзо после нестанка девојчице и у пратњи полиције и социјалног радника отишли у Звечанску.

- Дете је задржано у установи. На реду је да се утврди родитељство, а потом ће социјални радници да изађу на терен и утврде околности под којима је дете остало само - рекли су нам у Центру за социјални рад. - Заказан је и разговор са родитељима, а надлежни социјални радник ће одлучити шта ће бити са целим случајем. Не зна се тачно колико ће трајати цела процедура.

Комшије из Улице Канарево брдо, у којој станује ова породица, знају из виђења млади брачни пар.

- Доселили су се пре годину дана. Живе у приземљу и фини су људи. Никада нисам приметио нити чуо било шта чудно - каже један од суседа из зграде.

ТРЕНУТАК НЕПАЖЊЕ?

Директор Центра за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској Зоран Милачић потврдио је за “Новости” да је девојчица примљена у ову установу.

- С обзиром на то да су родитељи странци, могуће је да не познају најбоље тај крај и да се вероватно девојчица изгубила у тренутку непажње - каже Милачић.

ЗАБОРАВИЛИ СИНА НА ПУМПИ

У септембру 2011. године, брачни пар из Немачке заборавио је свог деветогодишњег сина на бензинској пумпи “Змај”. Уплашеног дечака су пронашли радници док је на немачком уплакан дозивао своје родитеље.

Полиција је успела да их пронађе и обавести да су изгубили сина, па су се после сат времена вратили по њега.

Извор: Новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

рокy

23.02.2015 11:08

Хахахаха који кретени од родитеља....

ОДГОВОРИТЕ