Roditelji bebe pronađene u parku "pod lupom"

Devojčiva stara oko 15 meseci, koja je pronađena u subotu uveče sama u parku na Kanarevom brdu u Beogradu, smeštena je u Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj. Iako su se roditelji pojavili odmah po prijemu deteta u ovu ustanovu, ono im neće biti vraćeno dok se ne utvrdi da li je eventualno reč o zanemarivanju ili o trenutku nepažnje.

Srbija 23.02.2015 | 08:08
Roditelji bebe pronađene u parku "pod lupom"

Ovaj slučaj, koji je privukao veliku pažnju javnosti, dogodio se u blizini igrališta koje deli ulice Ivana Mičurina i Kanarevo brdo oko 19 časova pre dve večeri. Komšije iz obližnjih zgrada primetile su devojčicu kako stoji sama pored psa lutalice. Zabrinuti za nju, odmah su pozvali policiju, a jedan od savesnih sugrađana pobrinuo se za dete do dolaska nadležnih organa.

- Primetio sam je kako mazi psa. Susreli smo se na stazi koja dolazi sa ulice - priča Joca sa Kanarevog brda. - Nas petoro-šestoro se okupilo oko nje. Odveo sam je kući da ne bude napolju dok se ne pojavi policija. Ponudio sam je dečjom kašom i čokoladicom, što smo imali kod kuće. Devojčica nije izgledala zanemerano, bila je lepo obučena.

Kako saznajemo, roditelji izgubljene devojčice su stranci. Majka je Ruskinja, a otac Bugarin. Oni su se pojavili ubrzo posle nestanka devojčice i u pratnji policije i socijalnog radnika otišli u Zvečansku.

- Dete je zadržano u ustanovi. Na redu je da se utvrdi roditeljstvo, a potom će socijalni radnici da izađu na teren i utvrde okolnosti pod kojima je dete ostalo samo - rekli su nam u Centru za socijalni rad. - Zakazan je i razgovor sa roditeljima, a nadležni socijalni radnik će odlučiti šta će biti sa celim slučajem. Ne zna se tačno koliko će trajati cela procedura.

Komšije iz Ulice Kanarevo brdo, u kojoj stanuje ova porodica, znaju iz viđenja mladi bračni par.

- Doselili su se pre godinu dana. Žive u prizemlju i fini su ljudi. Nikada nisam primetio niti čuo bilo šta čudno - kaže jedan od suseda iz zgrade.

TRENUTAK NEPAŽNjE?

Direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj Zoran Milačić potvrdio je za “Novosti” da je devojčica primljena u ovu ustanovu.

- S obzirom na to da su roditelji stranci, moguće je da ne poznaju najbolje taj kraj i da se verovatno devojčica izgubila u trenutku nepažnje - kaže Milačić.

ZABORAVILI SINA NA PUMPI

U septembru 2011. godine, bračni par iz Nemačke zaboravio je svog devetogodišnjeg sina na benzinskoj pumpi “Zmaj”. Uplašenog dečaka su pronašli radnici dok je na nemačkom uplakan dozivao svoje roditelje.

Policija je uspela da ih pronađe i obavesti da su izgubili sina, pa su se posle sat vremena vratili po njega.

Izvor: Novosti

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

roky

23.02.2015 11:08

Hahahaha koji kreteni od roditelja....

ODGOVORITE